FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Accountmanager windenergie Bas Klosters van BKV over beloven en doen

Hij had al heel wat bedrijven in het horizontaal en verticaal transport gezien. Maar na een kennismaking bij BKV had Bas Klosters het snel bekeken: in dít familiebedrijf zou hij zich thuis voelen. “Wat BKV een klant belooft, wordt ook waargemaakt. Ze zetten er samen de schouders onder en gaan ervoor. Bij zó’n organisatie wil ik wel werken als accountmanager in de windenergie…”

Da’s typisch Bas. Beloven én doen horen voor hem bij elkaar. Sales en operations kwamen dan ook altijd samen in de functies die hij de afgelopen jaren had. “Sinds 2006 zit ik in de wind. En als je eenmaal in die sector zit, wil je niets anders meer”, zegt Bas met een glimlach.

De magie van wind
“Die windturbines hebben iets groots, iets magisch bijna. Ik heb me vooral beziggehouden met het horizontaal en verticaal transport, vooral internationaal. De laatste jaren werkte ik als zelfstandig ondernemer. Bij projecten in onder meer Scandinavië was ik betrokken als site- en projectmanager.”

Langs de lijn
Hoewel Bas zijn werk met plezier deed, wilde hij toch vaker in het weekend thuis zijn. Met zijn zoontje naar voetbal gaan, of met zijn dochtertje naar paardrijden. Of langs de lijn staan bij ‘zijn’ Deventer voetbalclub Go Ahead Eagles. En zo kwam Bas aan tafel bij BKV, voor een kennismaking.

Niet lullen maar poetsen
“Dat was eind vorig jaar. Binnen een week was het rond”, zegt Bas. En hij weet wel waarom. “BKV is een prachtig familiebedrijf, dat alles goed voor elkaar heeft. Een bedrijf met een niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit. Met goed materieel en collega’s die altijd voor elkaar klaar staan. Wat BKV een klant belooft, wordt ook waargemaakt. Ze zetten er samen de schouders onder en gaan ervoor.”

Elkaar begrijpen
Bas heeft duidelijke ideeën over wat híj daaraan toe kan voegen. “Een goede businesspartner zijn voor klanten in de wind!”, zegt hij stellig. “De klant laten voelen dat je ‘m begrijpt. Samen tot een deal komen, de uitvoering op hoofdlijnen volgen, en afspraken maken over meerwerk. Als je elkaar begrijpt en allebei doet wat je belooft, ontstaat er een duurzame relatie. Dan weet je waar je aan elkaar hebt. Wind mee of wind tegen…!