FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV aan het werk op de Amsterdamse Zuidas

AMSTERDAM – Afgelopen zaterdag was de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) aan het werk op de Amsterdamse Zuidas bij de Mahlertoren. In dit gebouw heeft ons team een exclusieve keuken en een sofa naar boven gehesen.

Deze opdracht kwam van Lodder Keukens, een exclusieve keukenleverancier met een elegante architectuur (www.lodderkeukens.nl). Er moest een hele keuken gehesen worden naar de 18e verdieping van het pand. Daarnaast was deze hijsklus gecombineerd met een hijsklus van een sofa naar de 20e verdieping. En aangezien deze materialen niet in een kleine lift van 2,75 x 1,5 x 1,5 meter vervoerd kon worden, moest er wel gehesen worden.

Werkvoorbereiding
Daar kwam veel bij kijken. De ruimte om te stempelen was krap en de hoogte aanzienlijk: meer dan 70 meter hoog! Vooraf is onze werkvoorbereider op locatie wezen kijken om te inventariseren welke type kraan er nodig was, waar die gestempeld kon worden en welke vergunningen hiervoor aangevraagd moeten worden. Uiteindelijk is daar een professionele AutoCAD tekening van gemaakt, zodat onze machinisten op de hijsdag niet voor verrassingen komen te staan.

Omgevingsvergunning
Daarnaast heeft BKV veel energie gestoken in het regelen van een correcte omgevingsvergunning voor het opzetten van onze kraan in deze straat. Bij
BKV beginnen we daar indien mogelijk zo vroeg mogelijk mee. Zo hebben we meer speelruimte in het veilig voorbereiden van een hijsproject. Dat was hier ook zeker nodig!

Liebherr LTM 1450-8.1
De Liebherr LTM 1450-8.1 is uiteindelijk ingezet bij deze klus. Deze stalen kolos kon precies in de straat stempelen en de 20e verdieping (circa 70 meter hoog) kon hij bereiken met de uitgeschoven hoofdmast. ’s Ochtends om 6.00 uur is ons team van vakmensen begonnen en ’s middags om 14.00 uur was de klus geklaard. Meer informatie over onze 450-tonner vindt u hier.

Door uitstekende communicatie met de opdrachtgever, een gedegen werkvoorbereiding en veilige uitvoering door onze vakmensen is ook dit hijsproject weer succesvol afgerond. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Wij gaan uw uitdaging met veel enthousiasme aan! Bel ons en laat u informeren!