FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV actief bij AVR afvalverwerking in Rotterdam

ROTTERDAM (Botlek) – aan de Professor Gerbrandyweg in Rotterdam is BKV afgelopen woensdag actief geweest voor Van der Kamp Pompen bij de AVR Afvalverwerking. Hier hebben we een tijdelijke waterpomp gehesen met de Terex Demag AC100.

AVR Afvalverwerking
De AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval. Dit afval zetten ze om in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven. Bij dit afvalverwerkingsbedrijf heeft Van der Kamp Pompen uit Zwolle een tijdelijk pomp geplaatst als bypass voor de bestaande leiding die gerepareerd moest worden. Hiervoor heeft van der Kamp BKV ingeschakeld, die vaker voor dit soort hijsklussen wordt ingeschakeld.

Demag AC100
Voor dit project heeft BKV gekozen om een Terex Demag AC100 in te zetten. De zwaarste last die hier gehesen moest worden was 10 ton (de pomp zelf). Onze ervaren machinist op de AC100 kan deze klus prima aan. Een uitdaging was het wel! De opstelruimte voor de kraan was krap: hij kon precies gestempeld worden, maar volledig rondzwenken was niet mogelijk.

Daarnaast had onze machinist geen direct zicht op de te hijsen pomponderdelen. Dat betekent dat je alleen via de kraanzichtcamera boven op de giek en via effectief portofoonverkeer en een goede communicatie de last daar krijgt waar je hem wilt.

Safety first
Natuurlijk, bij BKV geldt: safety first. Daarom dragen onze machinisten PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) en zijn ze gediplomeerd en gecertificeerd om dit werk vakkundig uit te voeren. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Heeft u een uitdaging voor ons? Wij denken graag met u mee! Bel gerust eens onze accountmanager en laat u vrijblijvend adviseren!

Volg BKV op Social Media!
www.facebook.com/BarneveldseKraanVerhuur/
www.instagram.com/barneveldsekraanverhuur/
www.twitter.com/BKV_Barneveld
www.linkedin.com/company/2735487

Foto’s project in Rotterdam