FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV actief in Nijmegen bij Wandelbrug Ooypoort

NIJMEGEN – Wandelburg Ooypoort is een voetgangersbrug die 5 jaar geleden in Nijmegen is aangelegd. Na 5 jaar staat de eerste inspectie in de planning en moest de wandelbrug kort van de locatie gehesen worden.

Wandelbrug Ooypoort
Wandelbrug Ooypoort is 5 jaar geleden aangelegd als brug die door voetgangers gebruikt kan worden om naar natuurreservaat de Ooijpolder te wandelen. Dit is een prachtig natuurgebied waar je oog in oog staat met wilde paarden, de wilde runderen en honderden watervogels.

Deze brug moet elke 5 jaar geïnspecteerd worden. Daarvoor heeft TLT Twente (https://www.tltwenthe.nl/) de opdracht gekregen. TLT Twente en BKV werken vaker samen. Ook hier hebben ze ons ingeschakeld om het hijswerk te verrichten.

LTM 1750-9.1
Voor deze klus is de 750-tons mobiele Liebherr-kraan ingezet van BKV. De brug die gehesen moest worden woog 18 ton. Onze kraan had 54 ton ballast eraan hangen. ’
s Ochtends om 6.30 uur kwam ons hijsteam met deze stalen kolos op de projectlocatie aan. Dat vraagt stuurmanskunst: dwars door een drukke stad als Nijmegen. Om 9 uur stonden de LTM 1750 draaiklaar. Om 12.30 uur was de klus weer gedaan en konden we ‘inpakken’. Voor deze kraan was het geen enkele moeite om deze klus te klaren. Meer weten? Lees dit artikel eens: https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/crane/mobiele-kraan-750-ton/

U zult begrijpen: er komt veel voorbereidingswerk bij kijken: hoeveel ballast er moest worden aangevoerd, welke aanrijroute heb ik, waar komt de kraan te staan, enz. Door een goede communicatie en een gedegen voorbereiding met alle betrokken partijen is ook dit project weer geslaagd! Bij complexe opdrachten waar vakkundigheid, ervaring en veiligheid vooropstaan doen onze opdrachtgevers graag een beroep op ons. Ook advies voor uw project? BKV denkt graag met u mee, bel ons gerust!