FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV bouwt mee aan de nieuwbouw van Asfaltcentrale in Tiel

TIEL – Vanaf september ondersteunt de Barneveldse Kraanverhuur bij de nieuwbouw van de Asfaltcentrale in Tiel (ACR). Door deze nieuwbouw kan de Asfaltcentrale 3 keer zoveel asfalt produceren dan in de vorige productielijn.

Voorbereiding

De bouw bestaat uit het bouwen van een asfaltcentrale, stuurcentrale, bitumensilo’s. Door onze opdrachtgever zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd, zoals een bodemsaneringsplan. De BKV mag het hijswerk van dit project uitvoeren en dat vergt voorbereiding. Onze accountmanager en werkvoorbereider houden continu contact over het verloop van dit project. Lees hier meer over onze aanpak.

Kranen
Diverse kranen van de BKV hebben tijdens dit project hijswerk verricht. Vanwege de vele verschillende objecten die gehesen moesten worden hebben we een brede range aan kranen ingezet, van 40 tot en met 300 ton. Onder andere de Liebherr LTM 1070-4.2, Terex Challenger 3160 en de Terex AC100.

 

Hijswerk
Diverse silo’s met een eigengewicht tot 15 ton zijn door BKV in de centrale geplaatst. Een aantal silo’s van 8 ton per stuk moesten door het dak (43 meter hoog) worden gehesen. Voor het hijsen van de weegbrug (onderdelen met een gewicht van circa 45 ton) is een 300-tons kraan ingezet. Voor meer informatie over ons kranenpark, klik hier.

Planning
Het hijswerk voor de bouw van de nieuwe asfaltcentrale gaat in ieder geval nog door tot eind dit jaar. Dankzij goede communicatie met de opdrachtgever, een gedegen voorbereiding en vakkundige machinisten verloopt dit project voorspoedig! Ook advies voor uw project? BKV denkt graag met u mee, bel ons gerust!

Foto’s van het project: