FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV bouwt mee aan waterspeelparadijs in het Dolfinarium

HARDERWIJK – Dolfinarium heeft een overeenkomst gesloten met de Gemeente Harderwijk over de totstandkoming van een waterspeelparadijs in het Dolfinarium. Dit waterspeelparadijs bestaat uit verschillende segmenten, die BKV met een 40-tons kraan precies op de juiste locatie heeft gehesen.

Waterfront
Harderwijk heeft het complete havengebied aangepast. Een veelomvattend project dat de stad volop toekomst biedt als toeristische trekpleister, als aantrekkelijke woonstad en als regionaal economisch centrum. Met het Waterfront (www.waterfrontharderwijk.nl) ontstaat een nieuwe kustlijn die berekend is op de eisen van de moderne tijd, met respect voor de natuur en het historische karakter van Harderwijk. Het Dolfinarium (www.dolfinarium.nl) heeft samen met de Gemeente Harderwijk besloten dat een waterspeelparadijs goed past bij deze vernieuwingen. Hiermee draagt Dolfinarium bij aan de economische groei van het havengebied.

Voorbereiding
Vooraf heeft onze werkvoorbereider op locatie gekeken om te bepalen welke werkzaamheden uitgevoerd moesten worden en welke kraan hierbij het beste past. Uiteindelijk is gekozen voor een Liebherr LTM 1030-2.1 met een enkele jib van 8,60 meter erop. Meer informatie over deze kraan vindt u hier: https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/app/uploads/2017/12/BKV-Mobielekraan-40-ton.pdf

Het project
BKV is in totaal circa 4 weken actief geweest bij het Dolfinarium met het hijsen van de verschillende elementen voor dit toestel. Deze werden gemonteerd door een extern montageteam. Samen met het Dolfinarium hebben zij alles voorbereid door alle losse segmenten op volgorde op locatie te zetten. Vervolgens kon het hijswerk voor BKV beginnen. De LTM 1030-2.1 had een maximale vlucht van 28 meter, zo konden achter de kolommen van het speeltoestel de glijbanen geplaatst worden. Dat vraagt om precisiewerk. Onze kraanmachinisten zijn getraind in veilig, snel én precies te werken: precies een klus voor BKV dus!

Samenwerking
Het Dolfinarium en BKV kijken terug op een geslaagde samenwerking de afgelopen weken! Dat blijkt wel uit de prachtige foto’s die Dolfinarium heeft laten maken van onze BKV-machinist Dave Busser met een dolfijn in de imposante koepel van het Dolfinarium. Met de juiste voorbereiding heeft BKV zonder problemen de waterspeelparadijs-onderdelen precies op de juiste locatie gehesen. Bij opdrachten waar vakkundigheid, ervaring en veiligheid vooropstaan doen onze opdrachtgevers zoals het Dolfinarium graag een beroep op ons. Ook
advies voor uw project? Bel gerust één van onze accountmanagers!

Bron foto’s: Fotograaf Dolfinarium en fotograaf BKV