FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV demonteert 6 Vestas windturbines

ALT GUTHENDORF (DUITSLAND) – In Duitsland is de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) deze week actief in Alt Guthendorf, circa 700 kilometer vanaf onze vestiging in Barneveld. Hier ondersteunt BKV bij de demontage van 6 Vestas – windturbines van 80 meter hoog.

Start project
Bij dit project is de BKV ingezet om het hijswerk bij de demontage van deze windturbines te verrichten. Deze 6 windturbines van het type Vestas V80 zijn 80 meter hoog. De kraan die we voor dit project hebben ingezet is de Demag TC 2800-1. Deze kraan heeft een maximale hijshoogte van zo’n 145 meter en door BKV vaak ingezet bij het (de)monteren van windturbines. Bij dit project was de TC 2800-1 opgebouwd in de configuratie SH/LH 96. De hulpkraan bij dit project is een Demag AC 120-1. Meer informatie over het kranenpark van BKV vindt u hier: https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/kraanverhuur

De gedemonteerde windturbine-onderdelen worden vervolgens door een transportbedrijf naar de haven van Rostock (Duitsland) gebracht, waarna ze verscheept worden richting Kazachstan. Ook volgende week zijn de machinisten van BKV nog actief in Alt Guthendorf.

Over BKV
BKV is gestart in 1969 als een eenmansbedrijf. Maar dat zijn we allang niet meer. Op dit moment zijn we uitgegroeid tot een specialist in hijswerk in heel Europa. Zeker bij complexe opdrachten in de Onshore Wind waar vakkundigheid, precisie, ervaring en veiligheid voorop staan, doen opdrachtgevers graag een beroep op ons. Nieuwsgierig wat we voor u kunnen doen? Bel gerust één van onze accountmanagers!