FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst houten gebinten voor de ouderwetse opbouw van een nieuwe boerderij

VREELAND – in Vreeland wordt een oude boerderij volledig in ere hersteld en helemaal herbouwd in de oude stijl. Hiervoor werden houten gebinten in elkaar gezet als basis voor de volledige renovatie van de boerderij. Deze mocht BKV voor de opdrachtgever op de plek hijsen.

Deze boerderij in Vreeland (vlakbij Hilversum) is verwaarloosd en deels afgebrand gekocht. De kopers van deze toch nog prachtige ‘bouwval’ heeft een grondige verbouwing gepland, waarbij de gehele woning weer in ere hersteld wordt. Vooraf zijn we op locatie geweest om te kijken welke kraan geschikt was voor deze nostalgische hijsklus.

Liebherr LTM 1070-4.2
Uiteindelijk kon onze Liebherr LTM 1070-4.2 deze hijsklus precies aan en de route goed bereiken. Dit hijsproject was alleen goed uit te voeren als de kraan achteruit de oprit op reed. Over het smalle bruggetje naar de voorgevel van de boerderij had onze machinist aan beide zijden een paar centimeter speling: stuurmanskunst en vakmanschap was nodig én aanwezig! In verband met de “natte” omgeving op de hijslocatie, is het hele grondoppervlak waar de kraan reed bedekt met rijplaten. De klant was goed voorbereid door puin te storten op de stempelplaats van de kraan. Uiteindelijk heeft onze machinist met zijn 70-tonner in 2 dagen tijd meer dan 30 houten gebinten gehesen van circa 1,5 ton per stuk. Dit deden we met een vlucht van circa 32 meter. Alle houten gebinten zijn uiteindelijk netjes op de plek beland en ter plaatse handmatig in elkaar getimmerd!

Meer informatie over de capaciteit van onze 70-tons mobiele kraan en al ons andere materieel vindt u hier: https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/hijstabel/

De eigenaar van de woning gaat zelf verder de woning in originele staat herstellen en daar komt vakmanschap bij kijken. Vakmanschap, daar houden wij van bij BKV. Dit hijsproject past bij BKV. Wij staan klaar voor uw uitdaging! Krappe ruimtes? Kostbare materialen? Vergunning aanvragen? Advies nodig? Wij denken graag met u mee. Bel gerust BKV en laat u informeren!

Werken bij BKV?
Wil jij ook deel uitmaken van ons geweldige team van vakmensen? We hebben diverse vacatures!
Neem contact met ons op en stuur je sollicitatie!

Volg BKV!
www.facebook.com/BarneveldseKraanVerhuur/
www.instagram.com/barneveldsekraanverhuur/
www.twitter.com/BKV_Barneveld
www.linkedin.com/company/2735487