FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV demonteert windturbine in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – In Wieringerwerf, een voor BKV (Barneveldse Kraanverhuur) bekend terrein, is BKV momenteel actief met het demonteren van een Siemens windturbine.

Wieringerwerf
In Wieringerwerf is BKV de komende tijd veel actief. Deze week waren het BKV-team bezig met een demontageklus voor de firma Bettink service team (www.bettink.nl), een partner waar we vaker mee samenwerken. De firma Bettink is gespecialiseerd in het beheer en onderhoud van windturbines.

Projectsite
BKV heeft hier 1 Siemens SWT 3.6 windturbine gedemonteerd met 2 Liebherr-kranen LR 1600-2 en LTM 1500-8.1. De 500-tons mobiele kraan heeft samen met de 600-tons rupskraan de 3 bladen gehesen. De 600-tons rupskraan is daarna verder gegaan met het demonteren van de hub, gondel en de torendelen. Om de nacelle te demonteren moest de jib gedemonteerd worden. De nacellewoog namelijk 134 ton, een behoorlijk gewicht!

Beide kranen zijn opgebouwd door de Liebherr LTR1100. Bij zo’n project komt best wat kijken: er zijn 10 stalen kleppen van 16 meter lang met een gewicht van 9,3 ton per stuk geplaatst, dit ivm de drukverdeling. Er zijn meer dan 30 transportvrachten met giekdelen, ballast, rijplaten en draglineschotten naar de projectsite gereden. Er zijn meer dan 35 rijplaten aangevoerd en meer dan 40 draglineschotten getransporteerd voor een veilige werksituatie.

Voorbereiding
BKV demonteert niet zomaar een windturbine. Daar komt veel voorbereidingswerk bij kijken, AutoCAD tekeningen maken, planning van transportauto’s, enz. Wij hijsen veilig of we hijsen niet.

Bij complexe opdrachten waar vakkundigheid, ervaring en veiligheid vooropstaan doen onze opdrachtgevers graag een beroep op ons. Heeft u een uitdaging? BKV denkt graag met u mee, bel ons gerust!