FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst 4 windturbines op windpark Bijvanck

ANGERLO (Gelderland, Nederland) – In Angerlo is het BKV-team momenteel actief met het hijsen van 4 windturbines. Deze 4 windturbines worden langs de Didamse wetering geplaatst in het gebied tussen Angerlo en Loil/Greffelkamp, in de gemeente Zevenaar. Windpark Bijvanck is een initiatief van duurzaam energiebedrijf Pure Energie en BKV is trots dat wij hier het hijswerk voor Vestas mogen uitvoeren.

Van de voorbereiding tot de uitvoering: dit is een project wat ons uitdaagt en energie geeft. Torenhoge windturbines opbouwen met een hubhoogte van 117 meter. De Liebherr LTM 1500-8.1 en LG1750 die reusachtige onderdelen zoals torendelen en de de Nacelle op de plek hijsen met de precisie van een horlogemaker. Dit project haalt het beste uit ons BKV-team naar boven. Dat begint met onze accountmanager die het beste advies geeft aan de opdrachtgever. Zodra de opdracht binnen is komt onze Engineer in actie. Hij maakt een AutoCAD tekening, zodat onze kraanmachinisten niet voor verrassingen komen te staan en ze veilig aan de slag kunnen. Een cruciale rol voor onze planning die ervoor zorgt dat alles op het juiste tijdstip op de juiste locatie komt. En natuurlijk ons team op de projectsite, de chauffeurs, machinisten en sitemanager. Zij brengen alles bij elkaar.

Inmiddels zijn de torendelen van de eerste toren én de Nacelle volgens planning getransporteerd en geplaatst. Dat is onze uitdaging: met het hele BKV-team de klus klaren. Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen? Bel ons gerust en we denken graag met u mee! BKV. Op elkaar ingespeeld.