FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst betonnen kelder door nauwe opening in een hal op Schiphol Airport

SCHIPHOL AIRPORT – In een hal waar vliegtuigpallets worden geladen en gelost is door BKV een circa 32-tons kelder door een nauwe opening naar binnen gehesen.

De kelder
Deze kelder die geplaatst is in een hal op Schiphol Airport wordt gebruikt voor het inpakken van vliegtuigpallets. Er komt een lift in, zodat het personeel niet meer hoeft te bukken en veilig kan werken.

Dit was in meerdere opzichten een uitdagende hijsopdracht die we voor Bouw- en Aannemingsbedrijf Barendregt BV (www.barendregtbv.nl) mochten uitvoeren. Onze werkvoorbereider is vooraf op locatie wezen kijken en heeft samen met van Den Berg Betonkelders (https://www.vandenbergbeton.nl/) en HVL montage (https://hvl-compact.nl/) een doordacht plan uitgewerkt.

Deze hijsklus is geklaard met onze Liebherr LTM 1130-5.1, een 5-assige kraan die deze klus perfect aan kon. Deze kraan kan variobased stempelen, wat goed uitkwam bij deze hijsklus. De stempels moesten bijna recht naar beneden geplaatst worden, maar in dit geval maakt dat niet uit omdat hij alleen over de achterkant hijst.

Eerst heeft onze machinist de kelder half in de opening van de hal gezet. Vervolgens werd de kelder op wieltjes zover mogelijk naar binnen gereden. Daarna is de kraan verplaatst in de opening van de hal. De kelder werd vanaf daar weer een stukje verder gehesen. Omdat de hoogte in de hal natuurlijk beperkt was, hebben we de mast van de kraan nog een keer uitgeschoven en de kelder weer opnieuw aangekoppeld. Vervolgens werd hij veilig op de plek gehesen.

Een precisieklus waarbij met alles rekening gehouden werd. Zo heeft Van de Berg Betonkelders op verzoek van onze werkvoorbereider de hijsogen in de kelder gemaakt, dat scheelt weer hoogte. En HVL Montage heeft meegewerkt in het verrijden van de kelder. Dankzij een topsamenwerking met alle partijen is ook deze hijsklus weer succesvol afgerond!

Over BKV
Wij denken graag met u mee. Dit type projecten vraagt precisiewerk van onze vakkundige machinist en een gedegen vooronderzoek door de projectleider. Dat soort klussen kunt u gerust aan BKV overlaten. Wij gaan die uitdaging graag aan!