FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst enorme zorgunit in de achtertuin van een woning

RAVENSTEIN – in Ravenstein heeft ons BKV-team onlangs een mantelzorgwoning op de plek gehesen. Dit deden we voor Zorg en Welzijn, een partij waar we vaker voor hijsen die gespecialiseerd is in het fabriceren en leveren van mantelzorgunits.

Vooraf is onze werkvoorbereider op locatie wezen kijken. Dat geeft altijd een duidelijk beeld van de situatie, wat de stempelplaats voor de kraan kan zijn en hoever de vlucht dan is. Vervolgens heeft onze werkvoorbereider dit verwerkt in een duidelijke AutoCAD tekening, waardoor de machinisten op de dag van hijsen niet voor verrassingen komen te staan. Goede én veilige voorbereiding is het halve werk.

Deze hijsklus is uitgevoerd met de Liebherr LTM 1230-5.1. Een krachtige 5-asser die deze hijsklus makkelijk de baas kon. Omdat daar nieuwe bestrating onder lag, heeft het BKV-team eerst een doek onder de rijplaten gelegd en vervolgens de rijplaten met een zuignap op het doek geplaatst. Op die wijze wordt de nieuwe bestrating niet beschadigd. Nadat alle voorbereidingen veilig zijn afgerond, kon het hijswerk beginnen. De 15-tons zware zorgunit is met precisie in een vlucht van 26 meter op de plek gehesen.

BKV wenst de bewoners in deze woning veel woonplezier en bedankt Zorg en Welzijn voor de goede samenwerking! Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen doen? Laat u vrijblijvend adviseren over onze werkwijze. BKV. Op elkaar ingespeeld.

(Fotocredits: Melanie Maassen)