FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst in Amsterdam met de Liebherr MK88 plus

AMSTERDAM – Afgelopen week was de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) actief in Amsterdam voor de Van Ginkel Groep. Er werd grind, houten vlonders, plantenbakken en nog veel meer naar boven gehesen. Op het dak van een hotel.

De Koninklijke van Ginkel Groep (www.ginkelgroep.nl) is actief met het duurzaam vergroenen van de leefruimte en van gebouwen. Iets wat goed past bij BKV: wij hijsen ook graag veilig én duurzaam. Zo rijden al onze kranen bijvoorbeeld op Zero TRAXX diesel. (https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/daan-deij-ontvangt-certificaat-gebruik-traxx-zero/)
BKV heeft 2 volle dagen gestaan bij dit hotel. Er ging van alles het dak op: grote keien, lange waterbakken (12x6 meter), plantenbakken, grind, lava en houten vlonders.

Liebherr MK88 plus
Voor deze klus hebben we onze Liebherr MK88 plus Torenkraan ingezet. Het voordeel van deze kraan is dat de machinist zelf een goede overview heeft en hij op wat krappere plaatsen toch hoogte kan bereiken. Ook hier ging de communicatie tussen de Van Ginkel Groep en BKV-machinist weer uitstekend. Dit doet BKV voornamelijk via de portofoons die onze machinisten standaard bij zich hebben.

Vooraf is goed gekeken of de kraan voldoende goed kon stempelen. Er liep onder andere een grote watertransportleiding onder de grond, waar bijvoorbeeld rekening mee moest worden gehouden. De ene zijde van het hotelcomplex was 22 meter hoog en de andere kant circa 40 meter hoog. Dat vroeg nadenkwerk over hoe en waar de kraan opgesteld moet worden. Uiteindelijk hebben we hem 2 meter van het pand af gestempeld. De zwaarste last woog 1,8 ton en is in een vlucht van 35 meter op de juiste locatie gehesen.

Bel ons!
Nieuwsgierig hoe hoog wij voor u kunnen gaan? Neem gerust contact met ons op en bel één van onze Accountmanagers. Tel. 0342 - 492 464 of mail naar info@bkv.nl. Wij staan u graag te woord!