FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst kant-en-klare studentenwoningen op z’n plek

Met de Liebherr LTR 1100 worden kant-en-klare studentenwoningen precies op de juiste positie gebracht.

Leidsche Rijn - Langs het Amsterdam-Rijnkanaal bij Leidsche Rijn is de Barneveldse Kraanverhuur met een bijzondere klus bezig. Met onze rupskraan Liebherr LTR 1100 worden kant-en-klare studio’s precies op de juiste plek gehesen. Deze klus is uitermate geschikt voor BKV omdat wij over de juiste kranen beschikken voor elk project.

Deze rupskraan LTR 1100 kan zich verplaatsen met last, waardoor de vrachtwagens makkelijker en sneller gelost kunnen worden. De kraan wordt aangedreven door 2 rupsen met een totale rupsbreedte van 5,20 meter. Dit is een voordeel ten opzichte van een telescoopkraan. Op deze manier is het mogelijk vanaf een relatief smalle bouwweg de hijswerkzaamheden te kunnen verrichten en vervolgens te rijden met de last en deze precies op de juiste positie te brengen. Dit vereist expertise en rij- en hijsvaardigheid en die machinisten heeft BKV!

Daarnaast beschikt de Liebherr LRT 1100 over een hydraulisch uitschuifbare giek van 52 meter en heeft de kraan een maximum hijscapaciteit van 100 ton. Bovendien heeft BKV vakkundige en gecertificeerde machinisten. Juiste communicatie bij dit soort werkzaamheden is essentieel. Daarom levert BKV portofoons aan de mensen onder de kraan zodat zij op een veilige manier met de machinist kunnen communiceren.

De units worden als ‘legoblokken’ op de juiste plek gestapeld.
Elke unit bevat 2 studentenwoningen, is 14 meter lang, 3,20 meter breed en 3 meter hoog. Gewicht is 15 ton per stuk!
Totaal worden er 4 blokken kant-en-klare studentenwoningen opgeleverd, wat resulteert in een totaal van 490 studentenwoningen, ingericht met keukenblok, badkamer en verwarming, alles kant en klaar.

Deze woningen zijn vooral bedoeld voor jongeren, statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang.
De verwachting is dat half april het eerste blok klaar is en dat in juni de rest is opgeleverd.