FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst kruizen van de St. Jozefskerk uit Achterveld voor restauratie

 

Leusden – in Achterveld wordt de St. Jozefskerk volledig gerenoveerd. De kerk staat in de stijgers voor onder andere de restauratie van de glas-in-loodramen. Bij de restauratie hoorde ook de restauratie van de kruizen en de haan welke op de torens staan. Hiervoor werd de Liebherr MK 88 met 45 meter giek  ingezet.

De Liebherr MK 88  moest  de giek van de kraan 15 graden optoppen om de klus te klaren. Bij deze hijsklus werd de kraan ingezet met een man - bak. Hiervoor gelden speciale veiligheid regels zoals toegestane 25% capaciteit van de kraan en het aanlijnen van personen in de werkbak. Bij dit soort werkzaamheden is een vakkundige machinist vereist.

 

 

Het kruis stond op een hoogte van 20 meter en op 35 meter vanaf het hart van de kraan, dat maakt het inzetten van een torenkraan tot een efficiënte uitvoering.

DorpsTV Achterveld maakte een reportage van dit project. Zie de YouTube video in de link.

Zodra de restauratie is voltooid zal BKV de kruizen weer terugplaatsen. Ook een renovatie - project waarbij de mogelijkheid om de kraan te positioneren krap is? Dan heeft u een BKV nodig die weet wat de mogelijkheden zijn. Neem gerust contact met ons op!

Foto’s Liebherr MK88 in actie

Foto's Liebherr MK88 in actie