FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst onderdelen uit afvalverwerkingsbedrijf AEB

AMSTERDAM - Voor VINK  bv uit Barneveld, een gewaardeerde opdrachtgever waar we vaker voor werken, heeft de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) vorige week geassisteerd bij het demobiliseren van sloopmachines. Hiervoor zijn diverse BKV-kranen ingezet!

Dit betonnen gebouw stond op het perceel van AEB in Amsterdam, een enorm afvalverwerkingsbedrijf. Uit dit pand hebben we diverse materialen gehesen, zoals een puinbreker, een opvoerband en een trommelzeef.

Plan van aanpak
Eerst heeft onze werkvoorbereider samen met een projectleider van Vink vooraf een plan van aanpak gemaakt. Hier kwam een uitstekende planning uit, die zowel voor Vink als voor BKV goed werkte én het meest efficient was. Na het maken van AutoCAD tekeningen van elke hijs, kon het échte hijswerk beginnen.

Eerst heeft heeft het BKV-team met de Terex Demag AC100 de dakdoorvoer weg gehesen. Daarna hebben 2 kranen de opvoerband en de trommelzeef uit het pand gehesen. Hiervoor hebben we de LTM 1230-5.1 en de LTM 1160 ingezet. Op de dinsdag daarna heeft BKV de puinbreker eruit gehesen. En die woog: 64 ton. Met de Liebherr LTM 1450-8.1 hebben we deze klus professioneel afgerond!

Op elkaar ingespeeld
Zo’n project vraagt wat van BKV: de juiste kranen op het juiste moment op de juiste locatie. Inschatten wat de gewichten zijn van de te hijsen middelen. Communiceren met de opdrachtgever. Portofoonverkeer tijdens het hijsen tussen de mensen van Vink en onze machinisten en chauffeurs. Alle puzzelstukjes op de goede plek. Dat is méér dan aanhaken.  En dat is precies wat wij een gave uitdaging vinden. Nieuwsgierig wat we voor u kunnen doen? Bel gerust één van onze accountmanagers en laat u vrijblijvend adviseren!