FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst pantservoertuig bij Nationaal Militair Museum

SOESTERBERG – in Soesterberg heeft BKV in januari een pantservoertuig gehesen bij het Nationaal Militair Museum. Een uitdagende klus die vroeg om precisie, een goede voorbereiding en uitstekende communicatie.

In opdracht van Ruitenbeek Transport uit Amersfoort heeft BKV deze hijsklus uitgevoerd. Het ging hier om het chassis van een pantservoertuig die rondom volgestort was met beton, waardoor dit kon dienen als een ‘vast kanon’. Dit pantservoertuig is ingezet in de koude oorlog.

Eerst heeft onze werkvoorbereider de projectlocatie bij het Nationaal Militair Museum bezocht en bekeken. Vooraf werd bepaald dat dit pantservoertuig naar schatting 85 ton woog. Dat is altijd lastig te bepalen bij een object waarvan het gewicht vooraf niet bekend is. Uiteindelijk woog hij in de ketting 80 ton: goed ingeschat en berekend door onze werkvoorbereider dus.

Voor het transport hebben we onze Mercedes 6x4 trekker met de 7-asser als dieplader ingezet. Vervolgens is onze nieuwe Liebherr LTM 1450-8.1 ingezet met 94 ton ballast. Het pantservoertuig werd gehesen in een vlucht van 13 meter. Het Nationaal Militair Museum is een museum op de oude vliegbasis van Soesterberg. Een museum waar je in de wereld van de krijgsmacht stapt. Mooie projectlocatie!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen doen? Neem gerust contact met ons op. Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de mooiste foto’s? Volg BKV dan op Social Media. Op Instagram, LinkedIn, Twitter en Facebook houden wij u regelmatig op de hoogte van onze projecten!