FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst persrollen bij de Steenfabriek in Heteren

HETEREN – in Heteren staat een gigantische steenfabriek. Bij deze fabriek zit een enorm zandgat waar klei gemend met steen opgezogen. Dit gaat door een drukpersmachine die de klei vergruisd. Vervolgens worden er kleurstoffen en andere grondstoffen aan toegevoegd en zo ontstaat er een baksteen. In opdracht van Van Doorn Metaal uit Ochten heeft BKV hier het hijswerk verricht.

Onze vakmensen van BKV mochten hier de 2 gigantische persrollen van 16 ton per stuk verwisselen. Dit gebeurd met enige regelmaat zodat de machines goed blijven functioneren. Voor de opstelplaats van de kraan is een betonvlak naast de fabriekshal gemaakt waar de kraan veilig gestempeld kan worden. In het dak is een gat gemaakt zodat daar de persrol door omhoog gehesen worden. Goede voorbereiding is het halve werk.

Het hijswerk hebben we gedaan met aan de buitenzijde een Liebherr LTM 1100-5.2 en binnen een Roterende Merlo-verreiker van 21 meter. Toen begon het precisie-werk. Eerst zijn de oude rollen eruit gehesen. Dit hijswerk is gedaan met de afstandbediening. Omdat deze hijsklus echt millimeterwerk was, is goed zicht essentieel om veilig te werken. Nadat de rollen eruit werden gehesen, zijn de lagers verwisseld van de oude rollen naar de nieuwe. De lagers hadden per stuk een gewicht van 10 ton, de rollen per stuk 6 ton. Vervolgens heeft het BKV-team op de 2e dag van dit hijsproject de nieuwe rollen met lagers weer succesvol teruggehesen in de persmachine. Op deze wijze kon op de 3e dag de afmontage plaatsvinden en de 4e dag draaide de fabriek weer op volle toeren, zoals gepland.

Daarmee is ook dit hijsproject dankzij een goede voorbereiding en vakmanschap van onze machinist weer tot een goed einde gekomen. U ziet het, bij BKV houden we van uitdagende hijsklussen. Ons team denkt graag met u mee. Bel ons eens en laat u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden. Wij krijgen de last waar u hem wilt!