FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst prefab vloeren, wanden en dakplaten

VEEN (Noord-Brabant) – In Veen’ wordt door een aannemer uit Ederveen  de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) momenteel ingezet om prefab onderdelen voor 12 woningen te hijsen.

Voorbereiding project
Er worden op deze locatie 12 koopwoningen gerealiseerd.  De Wanden, vloeren en dakplaten voor deze woningen zijn grotendeels prefab geproduceerd. Deze prefab constructie worden door de kranen van BKV op de plaats gehesen. Omdat daarbij een goede planning en coördinatie  van belang is, heeft BKV vooraf overleg gehad met de opdrachtgever over de volgorde van hijsen. Aandachtspunten voor dit project zijn, de locaties waar de kraan afgestempeld kan worden en de aan- en afvoer route van de wanden, vloeren en dakplaten.

Daarnaast zijn alle prefab onderdelen door de opdrachtgever gemarkeerd, zo ontstaat er een efficiënte werkwijze.

Liebherr LTM 1045-3.1
Deze klus is uitermate geschikt voor BKV, omdat wij over een ruime keuze uit kranen beschikken, voor elk type project. Voor deze hijsopdracht heeft BKV de 50 tons wegterreinkraan ingezet, de Liebherr LTM 1045-3.1.

Omdat de ondergrond rondom de bouwput nog niet overal stevig genoeg was, kon de kraan niet overal veilig afstempelen. Daarom hebben we de kraan vaker moeten verplaatsen. Meer informatie over deze kraan is te vinden in de hijstabel op onze site, klik hier: http://www.barneveldsekraanverhuur.nl/app/uploads/2017/07/Weg-terreinkraan-50-ton.pdf

Planning project
Rond Kerst 2017 worden de dakplaten voor de woningen geleverd en gaat BKV deze prefab elementen op de constructie hijsen. Begin volgend jaar worden de 12 koopwoningen opgeleverd.

Over BKV
Door de goede samenwerking en communicatie met de opdrachtgever, de proactieve BKV-machinist en een gedegen voorbereiding loopt dit project voor onze opdrachtgever volgens planning. Bij opdrachten waar kennis en kunde voorop staan, kunt u ons altijd bellen. Neem gerust contact met ons op!