FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst radar van schip in Amsterdamse Haven

AMSTERDAM – In de Amsterdamse haven was de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) vorige week actief met onze mobiele torenkraan AT6. Hier werd een radar van een schip gehesen en aangezien deze radar een zeer gevoelig meetinstrument is, kwam daar de werkwijze van BKV helemaal tot zijn recht: goed voorbereid, vakman op de kraan en veilig te werk gaan.

Deze radar heeft BKV voor SCS Logistics BV eraf gehesen in de Waterland Turbinal. ’s Ochtends rond 7:00 uur kwam onze machinist aan en werd de 60 meter lange Spierings mobiele torenkraan op de juiste hijslocatie gestempeld. Vooraf is eerst een tekening gemaakt waar de kraan het beste kan staan om dit gewicht van bijna 1 ton op 45 meter afstand en 40 meter hoogte nog kon hijsen.

Deze Spierings AT6 kon deze klus prima aan. Het hijsen van zo’n radar is met grote voorzichtigheid gebeurd. Onderaan de poten van de radar zijn 4 stroppen eromheen gedaan. Daarna zijn er kettingen naar boven gegaan met in het midden een spanband erom. Zo blijven de stroppen 100% zeker op hun plek zitten en kon de radar veilig gehesen worden.

Vervolgens is hij op een truck gehesen en vervoer naar de Rotterdamse Haven. Dankzij een goede samenwerking en veilige uitvoering lieten wij een tevreden klant achter! Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Informeer gerust naar de mogelijkheden!