FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst staalconstructies voor Nijborg Staalbouw

BARNEVELD – Momenteel is de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) bezig op industrieterrein de Harselaar, dit keer in de regio. Hier hijst BKV stalen kolommen en spanten voor Nijborg Staalbouw. De spanten zijn 38 meter lang; een behoorlijke lengte wat het best gehesen kon worden door middel van een tandemhijs: een 70- en een 50-tonner, beide mobiele telescoopkranen.

Het project
BKV is benaderd door Nijborg Staalbouw om stalen kolommen en de spanten van 38 meter lang te hijsen. De kolommen heeft BKV geplaatst met de Liebherr LTM 1070-4.2. Daarna werden de dakspanten erop gehesen worden. De spanten wogen circa 9 ton per stuk: per kraan dus 4,5 ton in de haak. Deze spanten werden zo’n 20 meter hoog geplaatst en boven in de lucht gekoppeld door de montagemedewerkers in een hoogwerker. En precies dat vereist uitstekende communicatie. De samenwerking tussen Nijborg en BKV is altijd prettig en ook hier verliep de hijsklus en de communicatie tussen de montagemedewerkers van Nijborg en onze machinisten weer als vanouds!

De BKV-kranen werden hier enkele weken ingezet: het ging hier om een pand van circa 100 meter lang te bouwen. Daarna heeft BKV de dakplaten erop gehesen met een Spierings AT6, dit hebben we gedaan voor een andere opdrachtgever die verantwoordelijk is voor de montage van de dakplaten.

Meer weten?
Bij alle projecten die BKV uitvoert is planning, zorgvuldigheid en afspraak = afspraak een belangrijk motto van ons. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Bel gerust eens naar één van onze accountmanagers! BKV. Wij staan voor u klaar.