FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst verpakkingsmachine in Zeewolde

ZEEWOLDE – In Zeewolde heeft de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) in opdracht van Herkules Transport uit België (www.herkules.be) een verpakkingsmachine gehesen bij Vecozuivel (www.vecozuivel.nl). Een mooie uitdaging waarbij veiligheid, precisie en goede communicatie belangrijk is!

Voorbereiding
Vooraf zijn onze accountmanager en werkvoorbereider op de projectlocatie geweest om het werk op te nemen. Daar kwamen ze verschillende elementen tegen waar rekening mee gehouden moet worden: de hijslocatie was midden op een T-splitsing, waardoor dit invloed heeft op het verkeer en de toegang van verschillende bedrijventerreinen. Daarnaast was er een zachte berm in combinatie met een waadi aan de voorzijde en aan de achterzijde zat een putdeksel met riolering daaronder. Daardoor waren draglineschotten nodig voor een stabiele basis van onze 450-tons kraan; de Liebherr LTM 1450-8.1.

Na deze werkopname heeft onze werkvoorbereider een AutoCAD-tekening gemaakt, zodat onze machinisten niet voor verrassingen komen te staan. BKV hijst veilig of hijst niet.

Het hijsproject
Eerst heeft BKV in samenwerking met de technische dienst van Vecozuivel het dakluik gedemonteerd en van het dak af gehesen. Vervolgens is de oude machine in delen via het dak eruit gehesen, waarna we de nieuwe in zijn geheel weer naar binnen konden hijsen. Hierbij speelde de harde wind nog een bepalende rol omdat de machine diagonaal door het dakluik naar binnen gehesen moest worden. Een mooie uitdagende klus waar precisie en goede communicatie tussen de samenwerkende partijen essentieel is!

BKV, meer dan hijsen!
Bij BKV denken we vanaf het begin van uw project met u mee. Wij geven graag vrijblijvend advies en komen met oplossingen waar u wellicht zelf niet op gekomen was! Nieuwsgierig geworden? Bel BKV voor een vrijblijvend gesprek!