FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst voor Jongert Yachts

WIERINGERWERF – In Wieringerwerf bij Jongert Yachts heeft BKV deze maand twee zeiljachten gehesen. Deze gerestaureerde boten werden te water gelaten door 2 behoorlijke hijskranen door middel van een tandemhijs.

Voorbereiding
Onze Accountmanager heeft samen met de klant op locatie gekeken welke hijskranen hier het veiligst en best kunnen hijsen. Vervolgens heeft onze engineer in AutoCAD een uitgebreide tekening gemaakt, zo komen onze machinisten goed voorbereid op de hijslocatie.

Uitvoering
Deze hijsklus moest in 1 dag afgerond worden. De Liebherr LTM 1450-8.1 en de Liebherr LTM 1500-8.1 hebben deze gigantische jachten gehesen in een tandemhijs. Voordat de kranen waren opgebouwd was ons team 1,5 uur. Tijdens de opbouw van onze kranen, was E. Lafeber met hun van E. Lafeber met een Faymonville 10 lijner de boot aan het ophalen uit de hangar. Daarna kon het hijswerk beginnen. Van de zeiljachten waren de masten al gedemonteerd en toen bleef er een gewicht van 110 ton per boot over.

Tandemhijs
Bij een tandemhijs komt vakwerk kijken: er is uitstekende communicatie tussen de machinisten vereist om het schip veilig in het water te krijgen. Onze machinisten zijn daarin getraind. Daarnaast verliep de communicatie tussen onze machinisten en de mensen van Jongert Yachts perfect en was iedereen op elkaar ingespeeld. En dat is nodig bij zo’n hijsklus.

Planning
Dankzij de uitstekende communicatie en prima planning met Jongert, de proffesionele hulp van E. Lafeber ons BKV-team is ook dit hijsproject weer succesvol afgerond en in 1 dag geklaard.

Wij staan klaar voor uw project
U ziet het, BKV is niet alleen in de Windindustrie of de Bouwbranche actief. Ook in de Maritieme branche zijn wij een uitstekende partner die graag met u meedenkt en een goed onderbouwd advies geeft. Benieuwd of wij bij uw project van toegevoegde waarde kunnen zijn? Wij denken graag met u mee! Bel ons gerust.

Ps. Volgt BKV op Instagram voor nog meer foto’s!