FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst windturbine met ashoogte van 133 meter in Antwerpen

 

ANTWERPEN – De LR 1600/2 rupskraan van de BKV is ingezet bij de installatie  van een Enercon windmolen van het type E115 op een project in Antwerpen.

De windturbine met een as hoogte  van 133 meter  is voor onze werkvoorbereiding weer een uitdagende klus. De hijshoogte, het gewicht, beperkte ruimte en de draagkracht van de ondergrond heeft bij ons altijd de nodige aandacht om de hijsklus op een verantwoorde manier aan te pakken.

Deze 600-tons rupskraan is uitstekend geschikt voor deze klus. Deze kraan heeft een maximale configuratie van 156 meter hoofdmast en 12 meter vaste jib. Dit maakt dat 80% van de windturbines vanaf 100 meter door deze kraan kunnen worden geïnstalleerd.

 

Bij dit type hijsopdrachten is het niet alleen belangrijk dat er een sterke kraan wordt ingezet maar dat er ook vakkundige machinisten de kraan bedienen.
Ook worden vooraf alle interne en externe risico’s (onverwachte weersverandering zoals wind, ondergrond, draagkracht, enz.) goed in kaart gebracht door middel van een taak-risico-analyse en een hijsplan.

Op deze wijze probeert BKV de risico’s beheersbaar te maken om het werk op een veilige manier af te ronden.

Heeft u ook een project waarbij vakkundigheid en veiligheid voorop staat? Wij denken graag met u mee in de beste mogelijkheden voor uw project. Neem gerust contact met ons op!

 

 

Foto's: Rob van der Linden