FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst woonark in het prachtige Natuurpark Lelystad

LELYSTAD – Eind oktober heeft de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) een woonark verplaatst voor een restaurant & hotel. Hiervoor heeft BKV de Liebherr LTM 1500-8.2  ingezet om deze 60-tons wegende woonark in het Natuurpark Lelystad te verplaatsen op de locatie waar dit restaurant gelegen is.

Aanleiding
De opdrachtgever ziet uitbreidingsmogelijkheden voor het hotel & restaurant in verband met de groei van Lelystad Airport. De enige optie om uit te breiden is op het water, midden in de natuur. De klant heeft dit de afgelopen jaren vaker gedaan en ook deze woonark wordt nu verbouwd tot hotelkamer met een weids uitzicht over het Natuurpark Lelystad.

Voorbereiding
Vooraf de werkzaamheden is de werkvoorbereider van de BKV op de locatie geweest om te inventariseren  welke mogelijkheden er zijn. De betreffende woonark moest uit de nabij gelegen vaart gehesen worden. Daarna werd de ark over de tussenliggende weg in de plas van het Natuurpark Lelystad geplaatst. Daar kwam bij dat de opstelplaats niet overal voldoende stempelmogelijkheden had. Dat vergt voorbereiding, daarom gaat de BKV-werkvoorbereider vooraf langs, zodat met alle factoren rekening kan worden gehouden.

Liebherr LTM 1500-8.2 telescoopkraan
Er is bij dit project gekozen voor de 500-tons kraan van de BKV. Deze 500-tons mobiele telescoopkraan heeft de woonark van 5 meter breed, 13,60 meter lang en 3,80 meter hoog over de tussenliggende weg gehesen. Daarbij was het nodig dat de kraan werd uitgerust met maximale ballast: 165 ton. Meer informatie over deze kraan, die BKV begin dit jaar heeft aangeschaft, vindt u hier: http://www.barneveldsekraanverhuur.nl/bkv-breidt-uit-met-500-tonner/

(↓↓ lees verder >>)

De hijsklus
De positie waar de kraan gestempeld werd, was dermate schuin dat aan de voorzijde van de kraan de voorpoten van de stempels 80 cm onderschopt moesten worden door middel van draglineschotten. De woonark is naar de juiste locatie gevaren, waarna de 500-tonner hem vervolgens met behulp van 4 stalen balken aan de onderzijde van de woonark eruit kon hijsen. Vervolgens is de woonark op een vrachtauto geplaatst en is de kraan 7 meter verplaatst om de woonark daarna achter het restaurant in de plas te plaatsen. Dit bleek de slimste en meest veilige oplossing. Onze nieuwe Liebherr LTM 1030.2 was bij dit project ook aanwezig ter ondersteuning van de 500-tonner.

Meer weten?
BKV kijkt terug op een prachtige klus en zijn weer een tevreden klant rijker. Door onze expertise en ervaring zijn we een toonaangevende specialist geworden in complexe hijsopdrachten. Ook advies voor uw project en benieuwd wat BKV voor u kan betekenen? Bel ons gerust!