FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV laat 28 machinisten GWO-trainen (video)

BARNEVELD – Vol energie is het BKV-team in de eerste week van januari aan de slag gegaan. Vorige week zijn een groot aantal machinisten van de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) getraind. En is het BKV team klaar voor een veilige aanpak voor de komende projecten in de wind branche. 

GWO veiligheidstrainingen
Bij het Verticaal Transport Centrum (VTC) hebben 28 collega’s een GWO-training gehad. (Global Wind Organisation, meer info over de GWO: http://www.globalwindsafety.org/gwo). Tijdens deze training heeft het BKV-team de 4 GWO-onderdelen gevolgd:

  • Fire Awareness (omgaan en bestrijden van vuur)
  • Manuel Handling (het veilig tillen en veilig verplaatsen van objecten)
  • First Aid (eerste hulp verlenen EHBO/BHV)
  • Work at Height (veilig werken op hoogte)

De vier modules van deze GWO veiligheidstrainingen zijn een goede basis op een windturbine projectsite. Met behulp van deskundige instructeurs en realistische scenario’s uit de praktijk heeft het BKV-team alle onderdelen gevolgd en met succes afgerond bij het VTC. Alle deelnemende BKV-machinisten staan geregistreerd in WINDA (https://winda.globalwindsafety.org/) met een WINDA-id. Voor meer informatie over het Verticaal Transport Centrum uit Ede en de GWO-trainingen die zij geven, kijk op: https://www.vtc.nl/opleidingen/gwo/ 

VCA 
Door de toenemende projecten in de windindustrie, worden opleiding en veiligheid ook steeds belangrijker. Het team van BKV heeft naast de gebruikelijke certificaten en hijsbewijzen ook allemaal VCA en er is altijd bedrijfshulpverlening aanwezig op de projectsite. Dit wordt continu bijgehouden. Vorige week zijn er 3 collega’s geweest die bijscholing voor het TCVT-hijsbewijs hebben gehad bij het VTC en 2 collega’s hebben het VCA gehaald bij van Wincoop Opleidingen.

Veiligheid voorop
Natuurlijk zijn de harde skills van onze machinisten belangrijk. Daar kunt u dan ook op rekenen. Maar daarnaast brengen zij ook werkplezier en verantwoordelijkheidsgevoel mee. Veiligheid staat bij de BKV voorop. Dat maakt de samenwerking op de hijslocatie tot een prettig proces. Onze machinisten staan klaar om ook in 2018 voor u aan de slag te gaan! Nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op!