FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV ondersteunt wisseling van hoogspanningslijnen in Overschild

OVERSCHILD – Het BKV team was onlangs actief in Overschild. Hier werden diverse hoogspanningskabels vervangen.  Dit soort hijsklussen moeten altijd met uiterste precisie gebeuren. Vooral als de hoogspanning kabels dwars over een N-weg lopen.

Langs de N33 tussen Eemshaven en Veendam werden 4 kabels vervangen: 1 bliksemafleider en 3 fase-kabels. Onze verreiker en mobiele torenkraan Spierings AT6 (60 meter giek) zijn ingezet om de kabels te begeleiden.  Aan het begin van de lijn stond de verreiker en  verderop stond de 60-meter mobiele torenkraan om de kabels ‘op hoogte te houden’.

Daar komt veel bij kijken. Vooraf is door de opdrachtgever een rijplaten baan en een kraan opstelplaats aangelegd. Daarnaast had onze mobiele torenkraan een specifiek stalen frame met rollen in de haak ter begeleiding van de kabels. De verreiker had een roterend vorkenbord, zodat die ook vrij kon draaien. Dit hijsproject duurde 4 dagen:. De eerste dag werd de bliksemafleider (topkabel) en de andere 3 dagen de 3 fase-kabels verplaatst. Door dit project op deze wijze te plannen werd voorkomen dat er een stroomstoring zou ontstaat.

Door de goede werkvoorbereiding en gedegen uitvoering verliep deze bijzonder hijsklus weer helemaal zoals gepland. Het verkeer dat onder de lijn door reed had geen enkele hinder bij het verplaatsen van de  kabels.
Benieuwd waar BKV u bij kan ondersteunen?  Bel gerust met onze accountmanagers, zij adviseren u graag. Uw zorg is ook onze uitdaging!