FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV plaatst betonnen kelder in Apeldoorn

APELDOORN – Een circa 30-tons kelder (afmetingen ongeveer 4 x 6 x 3m) precies op de juiste locatie hijsen middenin een nieuwbouwwijk in Apeldoorn, dat vereist vooronderzoek en voorbereiding. Een precisieklus, die past bij de BKV.

Het project
Voor een gewaardeerde relatie hijst BKV vaker prefab betonnen kelders. Echter, deze betonnen kelder hijsen was een speciaal project. Vooral qua locatie: middenin een nieuwbouwwijk in Apeldoorn, waardoor er over een vrijstaande woning gehesen moest worden. Dat trok de aandacht van de buurtbewoners.

De mogelijkheden in Apeldoorn om een kraan in te zetten die dit werk kan, waren nogal beperkt. De kraan moet op voldoende afstand van de woning kunnen staan en dan nog kunnen draaien om de prefab betonnen kelder te kunnen hijsen. Uiteindelijk is gekozen voor de Liebherr LTM 1500-8.1 die op rijplaten en draglineschotten op volledige stempelbasis is neergezet, wat precies paste. Na het hijsen van de kelder is de prefab vloerplaat erop gehesen.

Over BKV
Wij hijsen niet alleen betonkelders. Ook in bijvoorbeeld de Infrastructuur, Industrie of Onshore wind zijn wij actief. Dit type projecten vraagt precisiewerk van onze vakkundige machinist en een gedegen vooronderzoek door de projectleider. Dat soort klussen kunt u gerust aan BKV overlaten. Wij gaan die uitdaging graag aan!

Foto’s van het project: