FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV plaatst uitvoerderskeet op het museumplein in hartje Ede

EDE – Afgelopen week heeft de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) een uitvoerderskeet geplaatst in het centrum van Ede, op het Museumplein naast het station.

Voorbereiding
Vooraf is door de werkvoorbereiders gekeken welke kraan nodig was en wat de opstelplaats moest worden. De opstelplaats van de kraan was aan de krappe kant. De locatie waar de kraan gepositioneerd was, werdt afgezet door de klant: Bouwbedrijf Grootheest (www.grootheest.nl). BKV doet geregeld zaken met dit bouwbedrijf. Ook dit keer ging de voorbereiding en het hijswerk zoals gepland. 

Het project
De uitvoerderskeet van 11 ton heeft een afmeting van 11 meter lang en 3,5 meter breed. Voor deze hijsklus is de mobiele kraan Terex AC200 ingezet. De truck met semi dieplader heeft de keet vervoerd van de Magnoliahof in Ede naar het Museumplein. Deze locatie aan het Museumplein was een uitdaging. Zoals eerder genoemd was de opstelplaats krap. En het dichtbij liggende treinspoor maakte het niet makkelijker,  door de aanwezige spoor met bovenleiding moest er rekening gehouden worden met het draaibereik van de kraan. Uiteindelijk is de keet op een vlucht van 20 meter geplaatst.

Transport
Voor het transport van de uitvoerderskeet is gebruik gemaakt van een 5-assige semi dieplader (manoeuvre) van 2,60 meter breed. De keet aan beide kanten circa 45 cm over. Omdat deze Manoeuvre uitermate geschikt is voor het sturen in krappe bochten is voor dit type gekozen.

BKV
De BKV is niet alleen actief in de Bouw. Ook in de Infrastructuur, Industrie of Onshore wind zijn zij niet meer weg te denken. BKV adviseert u graag over de beste oplossing voor uw project. Jarenlange ervaring, volledige ontzorging en een veilig plan van aanpak, daar staan wij voor. Bel gerust Daan, Freddy of Onno eens!