FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV plaatst wentelbetontrappen in villa in Amersfoort

 

AMERSFOORT – In Amersfoort wordt op dit moment een villa gebouwd door een van onze opdrachtgevers. In deze villa heeft BKV 2 wentelbetontrappen geplaatst. Deze kwamen in een uitsparing in de woning en moesten precies vanaf boven erin gehesen worden. Deze trappen zijn volledig prefab gefabriceerd en worden als één geheel in het trappengat geplaatst.

Werkvoorbereiding
Vooraf is onze werkvoorbereider op de locatie geweest om te kijken welke mogelijkheden er zijn, welke kraan het beste ingezet kan worden voor deze klus en hoe we deze trappen het veiligst in de kraanhaak kunnen hangen. Zo kunnen we de klant het beste en veiligste advies geven.

Terex Challenger 3160 weg-terreinkraan
Er is voor deze hijsklus gekozen voor de inzet van de Terex Challenger 3160 weg-terreinkraan. Dit is een compacte all terrain kraan waarvan alle assen gestuurd en aangedreven kunnen worden. Deze drie assige kraan rijdt inclusief contra ballast binnen de 12 ton aslast. Het voordeel van deze compacte drie asser is dat deze kraan niet voorzien is van een mechanische hulpgiek maar in één keer 50 meter giek hydraulisch uitschuift. Voor gebruik in landen met een maximaal toegestane asbelasting van 10 ton 

 

kan deze hijskraan zijn eigen ballast afladen, waardoor het totale voertuiggewicht onder 30 ton blijft. Daarnaast heeft deze kraan een relatief laag brandstofverbruik. Precies geschikt voor deze klus! Voor meer informatie over de hijscapaciteiten van de Terex Challenger 3160, klik hier voor de hijstabel.

Precisiewerk
Bij dit type hijsklussen is precisie, vakkundige machinist  en de juiste kraan vereist. De trappen hadden namelijk 4 verschillende hijspunthoogtes. Eerst is de trap gekanteld met behulp van een verreiker. Daarna is hij in positie gebracht door middel van 4 kettingen en 3 kettingtakels. De trap moest vervolgens exact recht in het trappengat gehesen worden, met enkele centimeters speling. De prefab trapconstructies hadden een gewicht van bijna 4000 kg.

Meer weten?
BKV kijkt terug op een geslaagde en uitdagende hijsklus. Bij complexe opdrachten waar vakkundigheid, ervaring en veiligheid vooropstaat doen bouwbedrijven in de omgeving graag een beroep op ons. Ook advies voor uw project? BKV denkt graag met u mee, bel ons gerust!

 

P.S. Voor meer informatie over onze aanpak, klik hier.

Foto's van het project in Amersfoort: