FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV-team actief in Ierland

Derrynadivva (Sion Hill, Ierland) – Ons BKV-team is momenteel actief in Derrynadivva, Ierland. Hier is ons team van vakmensen bezig met het hijsen van windturbine-onderdelen voor 3 Enercon windturbines. Omdat BKV een gecertificeerd team, geschikte kraan en gedegen ervaring heeft, mogen wij deze klus in Ierland klaren. En dat is een behoorlijk eind van Barneveld vandaan, maar wij zijn gek op uitdagende projecten.

Dit windturbineproject was door meerdere factoren een behoorlijke uitdaging. Vooral de locatie en de tocht er naar toe vergt een gedegen voorbereiding, een perfecte planning én uitvoering.

IERLAND
Derrynadivva ligt aan de westzijde van Ierland. Ons team heeft de Liebherr LTM 1750-9.1 bij de Haven van Rotterdam op het schip gezet, die zo na een vaartocht van 40 uur verscheept is naar Dublin. Zelf is ons team met het vliegtuig naar Dublin gevlogen en zijn ze van daar uit naar de haven van Dublin gereden om de kraan en bijbehorende truck op te halen en naar de projectsite te rijden.

De tocht naar de projectsite was dusdanig heuvelachtig dat voor de laatste fase een sleepvrachtwagen werd ingezet om alle voertuigen en windturbine-onderdelen naar boven te kunnen transporteren.

Inmiddels heeft ons team 1 windturbine (type Enercon E-92) volledig geplaatst. Deze turbine heeft een ashoogte van circa 80 meter. Dat is lager dan een gemiddelde windturbine, maar omdat deze op een heuvel geplaatst wordt waar veel wind staat, is een hogere variant niet nodig.
De overige 2 hopen we in de komende weken (afhankelijk van de weersomstandigheden en windsnelheden) te hijsen.

UITDAGING
U ziet het, er komt veel bij zo’n hijsproject kijken. Onze machinisten hebben eerst een diploma (Safety Pass) gehaald om uberhaupt in Ierland te mogen werken. Van AutoCAD tekening tot planning en van verkoop tot uitvoering: dankzij de korte lijnen bij BKV loopt ook dit project op schema.

Bij BKV gaan we uw uitdaging graag aan! Nieuwsgierig geworden? Bel ons eens en laat u informeren over de mogelijkheden!