FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV verplaatst kazemat met een tandemhijs van 2 keer een LTM 1070 4.2

 

RENSWOUDE - GREBBELINIE - eind juni heeft de BKV in opdracht van een van onze gewaardeerde opdrachtgevers uit de Betuwe een kazemat S57a (bunker uit 1939) verplaatst.

Vanwege het onverharde terrein, de lastige positie en onduidelijkheid over het exacte gewicht, is door BKV geadviseerd om te kiezen voor een tandemhijs. Hierbij werden twee 70-tonners ingezet, de Liebherr LTM 1070 4.2.

Het was een uitdaging om deze kazemat uit 1939 te hijsen, vooral omdat de schade beperkt moet blijven. Daarbij komt dat een gedeelte van deze bunker nog onder de grond zat, wat maakte dat het gewicht van de bunker niet exact bekend was.

 

Bij dit soort projecten is een goed hijsadvies en de juiste inzet van mens en machine nodig. Beide machinisten communiceerden via hand- en armseinen en portofoon, communicatie is bij dit soort hijsprojecten essentieel.

Deze kazemat S57a uit 1939 is onderdeel van het Fort aan de Buurtsteeg, op de Grebbelinie. De bunker is 20 meter verplaatst en staat nu weer op zijn oude locatie. Ook een bijzonder project en benieuwd of wij wat voor u kunnen betekenen? Wij denken graag met u mee, neem gerust contact met ons op!

Foto's project aan de Grebbelinie