FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV verwijdert betonnen wanden en plaatst silo’s

VEENENDAALIn de afgelopen week is de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) actief geweest bij Docomar. Deze opdrachtgever gaat uitbreiden en heeft hiervoor een staalconstructiebedrijf en een bedrijf die silo’s levert ingeschakeld. BKV heeft voor deze opdrachtgevers verschillende hijsklussen uitgevoerd, zoals het verwijderen van oude betonnen wanden, heeft de oude constructie van het dak eraf gehesen en silo’s erin geplaatst.

Voorbereiding
Vooraf heeft Alexander Busser (de werkvoorbereider van BKV) gekeken welke kraan het best ingezet kan worden bij deze klus. Uiteindelijk is gekozen voor de Liebherr LTM 1070-4.1 en de Terex AC100 die samen de silo’s in de juiste positie hebben gebracht. Dit alles is vooraf door onze AutoCAD-tekenaar Dick Deij berekend en uitgetekend. Bij BKV geldt: hijs veilig of hijs niet.

Het project
Op dag 1 heeft BKV met de AC100 het dak en de oude wandbeplating verwijderd. Op dag 2 hebben we 2 kranen tegelijk ingezet. De AC100 heeft de silo’s geplaatst en de LTM 1070-4.2 stond erbij als ‘staartkraan’ en met een manbak. Het was namelijk niet mogelijk om er met een hoogwerker bij te komen. Op de 3e dag is de bestaande constructie opgehoogd en het dak teruggeplaatst. Vooral het hijsen van het dak vroeg om precisie: er is een speciaal frame boven op het dak gemaakt om deze 7 ton’s dakconstructie eraf en erop te hijsen.

Ontdek wie wij zijn!
Bij BKV denken we graag met u mee. Omdat BKV vooraf een goed hijsplan heeft doordacht en dit op tekening heeft gezet, verliep ook deze klus weer veilig en efficiënt. Na 3 dagen was al het hijswerk verricht! Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Laat u vrijblijvend adviseren door onze Accountmanager en ontdek wie wij zijn!

Ps. volg BKV op Instagram! www.instagram.com/barneveldsekraanverhuur

Prachtige videobeelden en foto’s van dit project: