FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV voert hijswerkzaamheden uit bij het Stationsplein in Amersfoort

AMERSFOORT – Op het Stationsplein in Amersfoort heeft BKV onlangs diverse installatiematerialen voor luchtbehandelingskasten gehesen. Doordat het verkeer zo min mogelijk gehinderd mocht worden, werd dit een behoorlijke uitdaging.

Stationsplein Amersfoort
Op het Stationsplein in Amersfoort zijn luchtbehandelingskasten en CV-ketels op het dak van een bedrijfsverzamelgebouw gehesen in opdracht van ITN Installatietechniek (https://itn.nl/). Dit hijsproject vroeg voor BKV een gedegen voorbereiding. Door het dynamische beleid van de gemeente zijn onze werkvoorbereider en accountmanager er meerdere malen vooraf wezen kijken. De busbanen op het Stationsplein moesten in bedrijf blijven en dat was een uitdaging.

Vergunningen en voorbereiding
BKV heeft een vergunning aangevraagd voor het afsluiten van een aantal busbanen. Deze werd verleend vanaf half 10 t/m 16 uur. Dit ivm de drukke spits ’s morgens en ’s middags op het station. Het opstellen van de kraan en het hijsen vergt dus een strakke tijdsplanning. Daarnaast moest onze werkvoorbereider rekening houden met bijvoorbeeld de locatie van de waterafvoer en de parkeerkelder dichtbij het station. De positie van de kraan is tot op de centimeter bepaald en besproken met de gemeente.

AC200
Onze Terex AC200 heeft de klus uiteindelijk geklaard. Deze hebben we half op de busbaan en half op de stoep gepositioneerd. Op deze wijze konden de bussen gewoon doorrijden. Uiteraard is hier door de werkvoorbereider een AutoCAD-tekening van gemaakt, die goedgekeurd is door de gemeente. Tijdens het hijsproject heeft het BKV-team de omgeving afgezet, rijplaten op de stoep gelegd en alles voorbereid zodat we veilig konden hijsen op een druk station.

Dit project kreeg veel bekijks. Station Amersfoort is een druk station en veel reizigers die op het station aankwamen maakten foto’s en stonden even stil om dit prachtige hijsproject te bekijken. Door een goede communicatie met de gemeente en opdrachtgever vooraf én een goede (portofoon)communicatie met de installateurs tijdens de hijsklus is ook deze hijsklus weer succesvol afgerond!

Over BKV
BKV is trots op zijn mensen. Van machinist tot chauffeur en van werkvoorbereider tot accountmanager. Samen maken wij uw project tot een succes! Van voorbereiding tot uitvoering, wij denken mee! Heeft u een uitdaging? Bel ons gerust!

Werken bij BKV?
We hebben interessante vacatures.
Neem contact met ons op en stuur je sollicitatie!

Volg BKV!
www.facebook.com/BarneveldseKraanVerhuur/
www.instagram.com/barneveldsekraanverhuur/
www.twitter.com/BKV_Barneveld
www.linkedin.com/company/2735487