FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV volop aan het werk op Windpark Spui

PIERSHIL  – Eerder schreven we u al over de start van de bouw van Windpark Spui. Toen schreven we over de start van het project met de TC2800-1. Nu is BKV hier aan het werk met de Liebherr LG 1750.

Voortgang project
Inmiddels zit de gang er goed in bij windpark Spui, de TC2800-1 heeft al meerdere torens gebouwd terwijl de Liebherr LG 1750 met SX-boom ook al de eerste complete molen heeft afgerond. Echte giganten, die windmolens met een hubhoogte van 135 meter en rotordiameter van 126 meter. De grote molendelen, met een gewicht tot maar liefst 141 ton per hijs (!) worden voor gemonteerd door 2 andere kranen.

Liebherr LG1750
De Liebherr LG1750 met SX-boom  wordt door BKV ingezet met 12 meter jib.  Bij de LG1750 is een hulpkraan ingezet die de LG 1750 assisteert bij de werkzaamheden.

Windpark Spui
Eerder vertelden wij u dat dit windpark een beetje van iedereen kan zijn via duurzaaminvesteren.nl. De 5 windturbines zorgen voor een CO2 besparing van 50.000 ton per jaar: zeer zeker de moeite waard in ieder geval!

Bij complexe opdrachten in de Onshore Wind waar vakkundigheid, ervaring en veiligheid voorop staan, staat BKV in de startblokken om met u mee te denken. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Neem gerust eens contact op met BKV!

Ps. Volgt BKV op Instagram voor nog meer foto’s!