FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV werkt mee aan de verbreding van de A27/A1

Momenteel wordt de A27 en A1 van Utrecht-Noord – knooppunt Eemnes – aansluiting Bunschoten-Spakenburg verbreed. Als onderaannemer van 3Angle is de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) bij dit project actief, onder andere door het hijsen van diverse brugdelen op meerdere locaties. 

Aanleiding project
Door de vele files rondom Utrecht en Amersfoort is door Rijkswaterstaat besloten om een verbreding van de A27 (vanaf Utrecht-Noord tot knooppunt Eemnes) en de A1 (vanaf Bunschoten-Spakenburg tot knooppunt Eemnes) te realiseren. In opdracht van 3Angle voert BKV als onderaannemer op dit gehele project diverse hijsklussen uit. De grote jongens van BKV worden hier ingezet om de liggers te plaatsen. Door deze extra ligger constructie worden de viaducten verbreedt.  Dit project bestaat totaal over minimaal  7 kraaninzetten over het gehele traject. Meer informatie over dit project is te vinden op: www.verbredinga27a1.nl

Voorbereiding
Dit project wordt uitgevoerd onder een strakke tijdsplanning. Daarnaast zijn er op de projectlocatie beperkte mogelijkheden om de kranen te stempelen. Het hele traject is vooraf door onze werkvoorbereider voorbereid en begeleid. Die voorbereiding zit onder andere in het maken van een hijsplan, autoCAD-tekeningen, een constructieberekening in verband met de afstempeling en een slimme logistieke planning voor het aanleveren van de ballast.

Hijswerkzaamheden
Diverse brugdelen moesten met 2 kranen gehesen worden. Het gewicht van de zwaarste betonnen ligger is 84 ton. Afmetingen van dit brugdeel zijn 20 meter lang en 3 meter breed. Deze hebben we gehesen met de Liebherr LTM 1750-9.1 (750-tonner) en de Liebherr LTM 1500-8.2 (500-tonner). De ligger moest in een vlucht van 30 meter gehesen worden. Deze kranen zijn het best geschikt voor dit type hijsklus, onder andere omdat ze variobased kunnen stempelen.
Omdat er onvoldoende stempelmogelijkheden waren in verband met de EPS-ondergrond, zijn er 4 speciale funderingspalen in de grond geplaatst waarop de stempels geplaatst kunnen worden met behulp van de variobased-mogelijkheid op onze kranen. Zie voor meer informatie de foto’s hieronder.

Vervolg project
Ook de komende weken is BKV actief op de A27 en A1 voor het hijsen van diverse brugdelen.  
Door de goede samenwerking en communicatie met de opdrachtgever 3Angle en door de proactieve BKV-machinisten, continue begeleiding door onze projectmanager en een gedegen voorbereiding loopt dit project voor BKV volgens planning. Bij complexe opdrachten waar vakkundigheid en veiligheid voorop staan, kunt u ons gerust bellen. Wij denken graag met u mee!

Foto’s van het project op de A1 bij Baarn, afrit 11 (bij de jachthaven):