FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV's 450-tonner ingezet in Amsterdam

AMSTERDAM – Bij een internationale groothandel op een industrieterrein in Amsterdam was de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) onlangs bezig met het hijsen van diverse luchtbehandelingskasten bovenop een dak. Dit deden wij in opdracht van Blokzijl TLC installatietechniek uit Almere. Dankzij een goede voorbereiding en gedegen uitvoering is ook deze uitdagende klus weer uitstekend verlopen!

Voorbereiding
Vooraf zijn zowel onze accountmanager als onze werkvoorbereider op de hijslocatie wezen kijken om te inventariseren welke kraan er nodig was voor dit hijsproject en in welke configuratie die kraan moest worden opgebouwd. Zo’n voorbereiding, daar komt veel bij kijken: er wordt een hijsplan gemaakt, AutoCAD-tekening gemaakt door onze Engineer en een aanrijroute wordt bepaald. Daarnaast moest rekening gehouden worden met de maximale windsnelheid en moest het pand waar boven wij hesen niet ‘in bedrijf’ zijn tijdens het hijsen.

Liebherr LTM 1450-8.1
Voor dit project hebben we onze Liebherr LTM 1450-8.1 ingezet met de LTM 1030-2.1 als hulpkraan. Eerst zou de hijsklus op zaterdag plaatsvinden, maar door de windsnelheid van 20 meter per seconde kon het op die dag niet doorgaan. Samen met de klant heeft BKV snel geschakeld met alle betrokken partijen en is het hijswerk op een dinsdagavond en nacht alsnog van start gegaan.

We hebben hier 16 luchtbehandelingskasten en overige aansluitmaterialen en gereedschappen in een vlucht van 83 meter (!) naar boven gehesen. Dat is een flinke vlucht. Die konden we realiseren door te kiezen voor een sterke kraan met een jib erop gemonteerd van 38,5 meter.

Samenwerking
Tijdens dit hijsproject werd het BKV-team goed verzorgd. Er was patat geregeld en er was koffie en thee beschikbaar gesteld door de klant. Ook deze klus heeft ons BKV-team weer succesvol afgerond. Samen met de opdrachtgever heeft BKV het beste plan bedacht en onze machinisten hebben dit perfect uitgevoerd. Benieuwd wat BKV voor u kan doen? Bel onze accountmanager eens en ontdek wie wij zijn!