FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Bouw windmolenpark A15 bij Nijmegen

Nijmegen –Barneveld BKV assisteert in Nijmegen land de A 15 bij de bouw van een windmolenpark. Dit is een burgerinitiatief voor vier windmolens. Iedereen uit de regio kan door te investeren in dit windpark mede-eigenaar worden. Dat gebeurt via de coöperatie WindpowerNijmegen. Als lid help je mee in het traject tot aan de oplevering in 2016-2017 en draag je bij aan het verduurzamen van onze regio. Als lid van de coöperatie kun je mee beslissen over bijvoorbeeld de verdeling van de opbrengst van het windpark. Leden van de coöperatie kunnen met voorrang investeren in het windpark. Ruim 1.000 leden hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt en geïnvesteerd in Nijmeegse windaandelen. De inschrijving voor windaandelen is medio 2015 gesloten. Het is nog wel mogelijk om donateur te worden van de coöperatie. Je kunt dan meedenken en meepraten over nieuwe duurzame energieprojecten.

BKV zet voor dit project de splinter nieuwe 600 tons rupskraan in. De Liebherr LR 1600-2 werd in Juni bij BKV afgeleverd. De kraan heeft een maximale gieklengte van 172 meter en is uitgerust met een supperlif met 300 ton ballast. Als hulpkraan op dit project wordt de nieuwe 100 tons rups ingezet. De machene is uitermate geschikt voor het helpen kantelen van de torendelen en voor het opbouwen van de Liebherr LR 1600-2.
Deze Liebherr LTR 1100 heeft een maximale hijs capaciteit van 100 ton en een telescoop giek van 52 meter. Deze compacte machine kan zijn werk doen op een oppervlakte van 5X6,5 meter en kan met lasten rijden van wel 65 ton.

Dit project loopt tot 18 september en is vanuit de wijde omgeving te zien.