FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Dronebeelden: BKV opnieuw actief bij verbreding A6 bij Almere

SCHIPHOL – AMSTERDAM – ALMERE (SAA) – BKV is vorig weekend opnieuw actief geweest langs de A6 bij Almere. Hier wordt het traject van Almere tot Schiphol verbreed, zodat er een betere doorstroming ontstaat. Eerder waren we ook al actief bij dit project in opdracht van Vlasman Sloopwerken (www.vlasman.nl)

Het project
In het weekend van 20 t/m 23 april werd het oostelijk deel van het Buitenhoutviaduct gesloopt, omdat hier een extra tussensteunpunt gebouwd moet worden in verband met de extra rijstroken van de A6. Dit sloopwerk is door aannemerscombinatie Parkway6 uitbesteed aan Vlasman Sloopwerken. die vervolgens BKV heeft ingeschakeld voor het hijswerk.

De uitdaging
Vooraf is onze werkvoorbereider Alexander Busser wezen kijken op locatie en heeft een hijsplan gemaakt in AutoCAD in overleg met Douwe Rietveld van Vlasman Sloopwerken. Het meest efficiente en veilige hijsplan bleek de inzet van 2 mobiele kranen: de Liebherr LTM 1750-9.1 en Liebherr LTM 1500-8.1. De 500-tons mobiele kraan stond boven, de 750-tonner beneden op de snelweg.

Asbest
Omdat er asbest in de balken aanwezig was, moest alles gehesen worden onder asbestcondities. Dat betekent dat er een asbestgebied was afgezet en er asbestsaneerders werden ingezet voor het aanhaken van de kettingen. Vervolgens konden de 52 ton’s balken veilig gehesen worden.

Veilig en efficiënt
Omdat BKV vooraf een goed hijsplan heeft doordacht samen met het projectteam van Vlasman Sloopwerken verliep ook deze klus weer veilig en efficiënt. Vrijdag begonnen we met het opbouwen van de kranen en zaterdagavond was al het hijswerk verricht! Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Laat u vrijblijvend adviseren door onze Accountmanager!

Prachtige dronebeelden en foto’s van dit project (bron:  bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/)

 

 

 

Sloop Buitenhoutviaduct

Dit weekend slopen we het tweede gedeelte van het Buitenhoutviaduct. Met twee grote, zware kranen hijsen we de liggers één voor één uit. Bekijk de dronebeelden die we daarvan maakten. En lees meer over de sloop van het viaduct op ons online bezoekerscentrum: bit.ly/2F7t0hP

Geplaatst door Bezoekerscentrum SAA op zondag 22 april 2018