FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Duitse windturbinebouwers verdringen zich om BKV in te schakelen voor de installatie van hun turbines

HORBACH (Duitsland) - De Duitse winturbinebouwers waarderen de vakkundigheid, correcte planning, gecertificeerde machinisten en Deutsche pünktlichkeit die BKV handhaaft. Het aanbod van nieuwe windturbine-installaties wordt minder. De Duitse bedrijven geven toch weer de voorkeur aan de Nederlandse kwaliteit en vakkundigheid. Het eerste half jaar van 2018 staat de 600-tons kraan ingepland voor de Duitse markt. Op dit moment worden in het Duitse Horbach 3 Vestas windturbines gebouwd waarbij BKV het hijswerk voor z’n rekening neemt.

Voorbereiding project
Voor aanvang van het project vond er een site-visit plaats waarbij goed is gekeken naar de mogelijkheden maar ook naar de onmogelijkheden, het betreft hier een lastig project. Door de krappe opstelplaatsen in een heuvelachtig terrein is de  aanvoer en opslag van de componenten een uitdaging. In verband met een belangrijke aanvoerweg die tijdens het project afgesloten zou worden was het ook nog eens essentieel dat alle materialen op tijd op site waren, ook al was de ruimte beperkt. De juiste kraanconfiguratie werd gekozen, hijs- en veiligheidsplannen werden gemaakt zodat een soepele uitvoering gegarandeerd was. Bij BKV besteden we veel tijd aan een gedegen voorbereiding zodat er veilig maar ook efficiënt gehesen kan worden.

600-tons rupskraan 
Bij dit project hebben we de 600-tons rupskraan, LR1600-2 ingezet in de SL13 configuratie. In de maximale configuratie kan deze reus tot en met maar liefst 156 meter hoofdmast en 12 meter jib opgebouwd worden. Als hulpkraan is de Liebherr 1160-5.2 ingezet.

Vestas
In Horbach worden 3 Vestas V126 molens met een ashoogte van 137m gebouwd. Elke toren bestaat uit 5 staalsecties, waarvan de onderste twee secties rond de 120 ton per stuk wegen. Om dit te kunnen uitvoeren wordt de kraan eerst in een kleinere configuratie opgebouwd, waarna deze na het plaatsen van de eerste secties wordt omgebouwd naar de definitieve lengte.

Planning
Op korte termijn wordt dit project afgerond waarna de kraan onmiddellijk vertrekt naar zijn volgende project. Heeft u ook een project waarbij niet alleen planning belangrijk is, maar u ook kennis en expertise gewenst is? BKV gaat die uitdaging graag aan. Neem gerust contact met ons op!