FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Nieuwe LTM 1450 ingezet bij hijsen zandzuiger-onderdelen

NIJKERK – 6 BKV-machinisten waren deze week actief in Nijkerk. Daar heeft BKV voor Damen Dredging Equipment een zandzuiger (zogenaamde Cutter Suction Dredger) in onderdelen in het water gehesen. Onze nieuwe Liebherr LTM 1450-8.1 werd bij deze klus voor het eerst ingezet.

Samenwerking
Eerder schreven we u al over de aankoop van onze splinternieuwe Liebherr LTM 1450-8.1: https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/bkv-breidt-kranenpark-uit-met-450-tonner/
Deze is in de afgelopen week voor het eerst ingezet bij Damen Dredging Equipment voor het hijsen van onderdelen van een zandzuiger. Deze hijsopdracht was er een die niet alleen vroeg om precisie, vakkundigheid én veiligheid. Ook de planning en de volgorde waarop de onderdelen aangeleverd werden was essentieel voor het goed verlopen van deze hijsklus. De transporteurs van de Haan transport, de monteurs van Damen Dredging Equipment en de BKV-machinisten waren goed op elkaar ingespeeld en de communicatie en voorbereiding verliep vlot.

Cutter Suction Dredger
De zogenoemde Cutter Suction Dredger (zandzuiger) blijft drijven doordat er meerdere ponton’s aan vast zitten die de zandzuiger drijvend houden. De meeste onderdelen die gehesen moesten worden wogen zo’n 25-35 ton per stuk, het zwaarste onderdeel circa 130 ton! Het totaalgewicht van deze Cutter Suction Dredger is meer dan 400 ton. Deze zandzuiger heeft geen schroef als voortstuwing, maar er komen 2 lange stutpalen achter op het ponton die d.m.v. een cilinder voor de aandrijving zorgen. Met deze machine is het mogelijk om de bodem af te graven.

Planning
Aan het eind van de dag dreef de zandzuiger en waren de ‘legoblokjes’ in elkaar gezet. De volgende dag heeft BKV het verblijf, de stuurhut, zuigleidingen, lieren en doorvoerleidingen naar achteren erop gehesen. Dankzij een prettige samenwerking met Damen Dredging Equipment, De Haan Transport en BKV is ook dit project weer succesvol afgerond!

BKV: op elkaar ingespeeld.
Wij hijsen uiteraard niet alleen zandzuigers. Bij veel hijsopdrachten komt expertise en precisie kijken. Dat is precies waar BKV goed in is en waarom wij door tal van opdrachtgevers in de zware industrie gevraagd worden om het hijswerk te verrichten. We gaan daarbij vanzelfsprekend grondig te werk en zorgen voor een veilige uitvoering. Laat u ons weten voor welke uitdaging u staat? Wij denken graag met u mee!

Foto's van het project:

Foto's van de nieuwe LTM 1450 in actie

PS. volg ons op Instagram om nog meer foto's te zien. Klik hier!