Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

BKV actief in hartje Amsterdam met de Challenger 3160

AMSTERDAM – De Barneveldse Kraanverhuur (BKV) heeft afgelopen week balkon-onderdelen gehesen in hartje Amsterdam. Gezien de locatie van dit pand, was dit een behoorlijke uitdaging om dit project veilig en efficiënt te laten verlopen.

Voorbereiding
Vooraf is onze werkvoorbereider op locatie geweest om onderzoek te doen naar de mogelijkheden wat betreft de kraan en opstelplaats. Het betrof hier een locatie midden in Amsterdam, aan de Da Costa straat. Vooraf heeft BKV een vergunning aangevraagd voor het afzetten van deze straat van ’s ochtends 7.00 tot ’s middags 17.00 uur. Daarnaast heeft onze werkvoorbereider een autoCAD tekening van de situatie gemaakt. Dit zorgt ervoor dat onze machinist veilig en verantwoord kan hijsen.

Challenger 3160
Er is voor deze hijsklus gekozen voor de inzet van de Terex Challenger 3160 weg-terreinkraan. Dit is een compacte all terrain kraan waarvan alle assen gestuurd en aangedreven kunnen worden. Deze drie assige kraan rijdt inclusief contra ballast binnen de 12 ton aslast. Het voordeel van deze compacte drie asser is dat deze kraan niet voorzien is van een mechanische hulpgiek maar in één keer 50 meter giek hydraulisch uitschuift. Daarnaast heeft deze kraan een relatief laag brandstofverbruik. Precies geschikt voor deze klus! Voor meer informatie over de hijscapaciteiten van de Terex Challenger 3160, klik hier voor de hijstabel.

Balkon
BKV heeft hier balkon-onderdelen gehesen voor 3 verdiepingen. Deze zijn in delen over het pand gehesen. Het zwaarste deel woog 800 kg. Vooraf heeft onze opdrachtgever voorbereidend werk gedaan, zoals verankering en dergelijke. Ook nu was de samenwerking met Nijborg weer perfect! (www.nijborg.nl) Eerst heeft BKV de vrachtauto gelost, daarna de zijkanten van het balkon gehesen, vervolgens de tussenbalken, het dak en de houten vloer. Als laatste hebben we de rolsteiger weer over de woning gehesen.

Meer weten?
Met de juiste voorbereiding heeft BKV zonder problemen de balkon-onderdelen precies op de juiste locatie weten te hijsen. Bij complexe opdrachten waar vakkundigheid, ervaring en veiligheid vooropstaan doen onze opdrachtgevers graag een beroep op ons. Ook advies voor uw project? BKV denkt graag met u mee, bel ons gerust!