FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Terex AC 100 en Liebherr LTM 1070-4.2 ingezet bij sloop van pand Eneco in Rotterdam

 

ROTTERDAM  – De Barneveldse Kraanverhuur ( BKV )  heeft onlangs een mooie hijs klus mogen uitvoeren langs de A20 in Rotterdam. Het ging hierbij om de sloop van het oude pand van Eneco. Deze hijs klus is aangenomen door één van onze relaties, die zichzelf als marktleider op het gebied van sloopwerken omschrijft. Een partner waar BKV regelmatig mee samenwerkt!

Naast de Terex AC 100 4L werd bij deze klus de Liebherr LTM 1070-4.2 ingezet om te ondersteunen bij de genoemde sloopwerkzaamheden. De kraan hees met een personenbak op 20 meter vlucht en 30 meter hoogte, waardoor de zager in de werkbak zijn werkzaamheden op de juiste hoogte kon uitvoeren. De werkzaamheden van de zager bestonden uit het wegzagen van betonnen platen van 3 bij 4 meter.

Deze Liebherr LTM 1070-4.2 kraan heeft de mogelijkheid om variobased te stempelen, waardoor maximale prestaties geleverd 

 

kunnen worden bij iedere variabele  stempel basis. Bij dit project was dit niet nodig, er was voldoende ruimte.

Bij dit project waren er een aantal risico's, die door onze veiligheidsvoorschriften en vakmanschap goed ondervangen zijn. Het hijsen van personen in een werkbak vereist namelijk specifieke regels zoals gebruik van 25% van de werklast en het aanlijnen van de personen in de werkbak!  De beton platen welke werden los gezaagd moesten van te voren veilig worden vastgemaakt met kettingen zodat de betonplaten veilig naar beneden konden worden getakeld.

 

De 100-tonner van BKV (Terex AC 100 L4) heeft 4 weken lang de sloopwerkzaamheden ondersteund, maar in de laatste 2 dagen heeft deze plaatsgemaakt voor de Liebherr LTM 1070-4.2.