FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Transport en hijsen van 50-tons prefab betonnen kelder

 

AMSTERDAM – Een 50-tons kelder vervoeren (afmetingen 8 x 4,80 x 3 meter) én precies op de juiste locatie hijsen, dat vereist veel vooronderzoek en voorbereiding. Een precisieklus, die past bij de Barneveldse Kraanverhuur.

Voor onze gewaardeerde relatie van den Berg BetonKelders uit Raalte transporteert en hijst BKV vaker prefab betonnen kelders, maar dit was wel een speciaal project. Qua formaat (afmetingen 8 x 4,80 x 3 meter) en gewicht (50 ton) in ieder geval, maar ook qua locatie: Amsterdam.

De complete route van Raalte naar Amsterdam is door onze  werkvoorbereider/projectleider onderzocht. Route onderzoek, ontheffingen en vergunningen om op bepaalde locaties te mogen rijden, werkelijk alles werd vooraf gecontroleerd. Zo verliep het project op dag van plaatsing volgens planning.

 

De mogelijkheden in Amsterdam om een kraan in te zetten die dit werk kan, waren nogal beperkt. De kraan moet namelijk op voldoende afstand van de bouwput kunnen staan en moet dan nog kunnen draaien. Die ruimte in Amsterdam was zeer beperkt. Uiteindelijk is gekozen voor de Liebherr LTM 1400-8.1 die op halve stempelbasis is neergezet, wat precies paste.

Dit type projecten vraagt precisiewerk van onze vakkundige machinist en een gedegen vooronderzoek door de projectleider. Dat soort klussen kunt u gerust aan BKV overlaten. Wij gaan die uitdaging graag aan!