FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Vakmensen BKV voeren onderhoud aan 600-tons rupskraan uit

BARNEVELD – Een 600-tons rupskraan die tot een hoogte van bijna 160 meter kan hijsen. Barneveldse Kraanverhuur (BKV) heeft er 2 van in zijn bezit. En niet alleen het opbouwen en hijsen vergt vakmanschap en precisie. Ook het onderhoud is belangrijk. Bij BKV geldt: veiligheid voor alles!

LR1600-2: Gemaakt voor het extreme werk
De stalen reus staat op rupsen die per rups twee meter breed zijn en elk 38 ton wegen. De rupskraan kan op de hijslocatie verreden worden.
De lasttabellen van deze kraan zijn uniek. Bij een maximale gieklengte van 156 meter en een vlucht van 16 meter kan de kraan nog moeiteloos 85 ton hijsen. Om de kraan op zijn plaats te houden is dan wel 610 ton aan ballast nodig. Zeker voor de bouw van windturbines is deze kraan onmisbaar, vanwege de hijscapaciteit en gieklengte. Hij is gemaakt voor het extreme werk. BKV heeft de afgelopen tijd heel veel projecten gedaan met deze 2 rupskranen, voornamelijk in de windbranche. Regelmatig schrijft BKV artikelen over hoe zo’n project verloopt. Een paar voorbeelden hiervan vindt u hier:
- Project 1: https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/projecten/duitse-turbinebouwers-verdringen-zich-om-bkv-schakelen-installatie-turbines/
- Project 2: https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/projecten/bkv-werkt-mee-aan-realisatie-windpark-autena/
- Project 3: https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/projecten/bkv-hijst-windturbine-ashoogte-133-meter-antwerpen/ 
- Project 4: https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/projecten/lr1600-2-actief-duitsland-straten-bouw-windturbines/  

Onderhoud

Machines als deze vergen regelmatig onderhoud. BKV houdt dit strak in de gaten, veilig hijsen staat bij ons op nummer 1. Tijdens het onderhoud van deze LR1600-2 is hij helemaal nagekeken door de vakmensen uit onze werkplaats. Kabels gesmeerd, strakgetrokken, verbindingen gecontroleerd, enz. Albert Deij, de werkplaatschef, heeft inmiddels jarenlang ervaring met het onderhoud Liebherr-kranen en we zijn dan ook trots dat de BKV-mannen zelf het grootste deel van het onderhoud kunnen doen.

Nieuwsgierig?
Na het onderhoud wat deze week is uitgevoerd vertrekt de kraan direct naar een volgend project. Heeft u ook een project waarbij niet alleen planning belangrijk is, maar u ook kennis en expertise gewenst is? BKV gaat die uitdaging graag aan. Neem gerust contact met ons op!