De projecten van BKV

Tevreden klanten sinds 1969

Barneveldse Kraanverhuur is van kleine eenmanszaak uitgegroeid tot een specialist in hijswerk die door heel Europa projecten uitvoert. Zeker voor complexe opdrachten, doen bedrijven graag een beroep op BKV.

 

Op deze pagina leest u meer over de projecten die wij onlangs hebben uitgevoerd. Wilt u weten of BKV ook uw opdracht kan vervullen? Neem dan gerust contact op per telefoon (0342 492 464) of stuur een e-mail.

BKV hijst prefab vloeren, wanden en dakplaten

VEEN (Noord-Brabant) – In Veen’ wordt door een aannemer uit Ederveen de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) momenteel ingezet om prefab onderdelen voor 12 woningen te hijsen. Het gaat hier om wanden, vloeren en dakplaten. Meer weten over dit project? Klik hier.

BKV werkt mee aan de verbreding van de A27/A1

UTRECHT/AMERSFOORT - Momenteel wordt de A27 en A1 van Utrecht-Noord – knooppunt Eemnes – aansluiting Bunschoten-Spakenburg verbreed. Als onderaannemer van 3Angle is de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) bij dit project actief, onder andere door het hijsen van diverse brugdelen op meerdere locaties. Voor foto's en meer informatie, klik hier!

BKV hijst woonark in het prachtige Natuurpark Lelystad

LELYSTAD – Eind oktober heeft de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) een woonark verplaatst voor een restaurant & hotel. Hiervoor heeft BKV de Liebherr LTM 1500-8.2 ingezet om deze 60-tons wegende woonark in het Natuurpark Lelystad te verplaatsen op de locatie waar dit restaurant gelegen is. De opdrachtgever ziet uitbreidingsmogelijkheden voor het hotel & restaurant in verband met de groei van Lelystad Airport. De enige optie om uit te breiden is op het water, midden in de natuur.

BKV bouwt mee aan de nieuwbouw van Asfaltcentrale in Tiel

TIEL – Vanaf september ondersteunt de Barneveldse Kraanverhuur bij de nieuwbouw van de Asfaltcentrale in Tiel (ACR). Door deze nieuwbouw kan de Asfaltcentrale 3 keer zoveel asfalt produceren dan in de vorige productielijn. De bouw bestaat uit het bouwen van een asfaltcentrale, stuurcentrale, bitumensilo’s. Klik hier voor meer foto's en informatie over dit mooie project.

BKV plaatst wentelbetontrappen in villa in Amersfoort

AMERSFOORT – In Amersfoort wordt op dit moment een villa gebouwd door een van onze opdrachtgevers. In deze villa heeft BKV 2 wentelbetontrappen geplaatst. Deze kwamen in een uitsparing in de woning en moesten precies vanaf boven erin gehesen worden. Deze trappen zijn volledig prefab gefabriceerd en worden als één geheel in het trappengat geplaatst.

BKV werkt mee aan realisatie van windpark Autena

VIANEN - In de oksel van de snelwegen A2 en A27 (bij knooppunt Everdingen, dichtbij de Autenasekade in Vianen) bouwt BKV mee om een drietal Nordex windturbines voor het windpark Autena te monteren. Klik hier voor meer foto's en informatie over dit mooie project.

BKV hijst keukenblok tot 70 meter hoogte

AMSTERDAM – Zaterdag 9 september 2017 heeft de BKV met een 200-tons kraan, met dubbele jib, een keukenblok tot op de 19e verdieping gehesen. Onze relatie (leverancier van exclusieve keukens) heeft ons benaderd om te kijken welke mogelijkheden er waren alvorens hij het project aanbood bij zijn klant. Een van onze adviseurs heeft vooraf op locatie gekeken om mee te denken over de meest geschikte optie die geboden kon worden.

BKV hijst zwembad op locatie in Kootwijk

KOOTWIJK- Vorige week heeft de BKV een zwembad geplaatst in de tuin van een luxe villa in Kootwijk.
Dit zwembad woog 915 kilo en was circa 10 bij 4 meter. Met onze verreiker (Merlot, 21 meter roterende verreiker) en een vakbekwame machinist ging het precies goed. Met de giek volledig uitgeschoven kon het zwembad precies op der plek worden geplaatst.

BKV hijst windturbine met ashoogte van 133 meter in Antwerpen

ANTWERPEN – De LR 1600/2 rupskraan van de BKV is ingezet bij de installatie van een Enercon windmolen van het type E115 op een project in Antwerpen. De windturbine met een as hoogte van 133 meter is voor onze werkvoorbereiding weer een uitdagende klus. De hijshoogte, het gewicht, beperkte ruimte en de draagkracht van de ondergrond heeft bij ons altijd de nodige aandacht om de hijsklus op een verantwoorde manier aan te pakken.

BKV verplaatst kazemat met een tandemhijs van 2 keer een LTM 1070 4.2

RENSWOUDE - GREBBELINIE - eind juni heeft de BKV in opdracht van een van onze gewaardeerde opdrachtgevers uit de Betuwe een kazemat S57a (bunker uit 1939) verplaatst. Vanwege het onverharde terrein, de lastige positie en onduidelijkheid over het exacte gewicht, is door BKV geadviseerd om te kiezen voor een tandemhijs. Hierbij werden twee 70-tonners ingezet, de Liebherr LTM 1070 4.2.

BKV hijst kruizen van de St. Jozefskerk uit Achterveld voor restauratie

LEUSDEN – in Achterveld wordt de St. Jozefskerk volledig gerenoveerd. De kerk staat in de stijgers voor onder andere de restauratie van de glas-in-loodramen. Bij de restauratie hoorde ook de restauratie van de kruizen en de haan welke op de torens staan. Hiervoor werd de Liebherr MK 88 met 45 meter giek ingezet.

LTM 1750 van BKV demonteert Enercon E66 turbines in Rotterdam

ROTTERDAM - Nadat BKV vorig jaar september de eerste van de 6 Enercon E66 turbines aan het Hartelkanaal heeft gedemonteerd is het nu de beurt aan de windturbines 5 en 4. De turbines met een ashoogte van 85 meter zijn verkocht en moeten van deze locatie verdwijnen.

Liebherr LTM1750 en Demag TC2800 ingezet voor bouw 120 meter hoge betontoren

ANTWERPEN - In de Antwerpse Havens bouwt BKV op dit moment mee aan het windmolen project Left Bank. De Liebherr LTM 1750 -9.1 assisteerde bij de bouw van de 1e 120m hoge betontoren waarvan de zwaarste secties zo rond de 80 ton wegen. De Demag TC2800 die het project afbouwt plaatst ook het machine huis, stator en de rotor. De relatief grote lasten in combinatie met een beperkte draagkracht van de grond maken dit tot een uitdagend project

Terex AC 100 en Liebherr LTM 1070-4.2 ingezet bij sloop van pand Eneco in Rotterdam

ROTTERDAM – De Barneveldse Kraanverhuur (BKV) heeft onlangs een mooie hijs klus mogen uitvoeren langs de A20 in Rotterdam. Het ging hierbij om de sloop van het oude pand van Eneco. Deze hijs klus is aangenomen door één van onze relaties, die zichzelf als marktleider op het gebied van sloopwerken omschrijft. Een partner waar BKV regelmatig mee samenwerkt!

Transport en hijsen van 50-tons prefab betonnen kelder

AMSTERDAM – Een 50-tons kelder vervoeren én precies op de juiste locatie hijsen, dat vereist veel vooronderzoek en voorbereiding. Een precisieklus, die past bij de Barneveldse Kraanverhuur. Voor onze gewaardeerde relatie van den Berg BetonKelders uit Raalte transporteert en hijst BKV vaker prefab betonnen kelders, maar dit was wel een speciaal project. Qua formaat (afmetingen 8 x 4,80 x 3 meter) en gewicht (50 ton) in ieder geval, maar ook qua locatie: Amsterdam.

 

Unieke samenwerking Liebherr 1030.2 en Spierings SK 377-AT3

Alkmaar - Zwaagdijk - Bij een klus voor een van onze gewaardeerde relaties is er sprake van een unieke samenwerking van de Liebherr 1030.2 en Spierings SK 377-AT3. Deze klus wordt uitgevoerd in Zwaagdijk-Noord-Holland, op het terrein van Liandon. Liandon bouwt en beheert complexe energienetten en grote industriële installaties. Een precisieklus voor BKV! Tijdens deze klus worden er elektriciteitsleidingen met een lengte van 37 meter op de juiste locatie gehesen.

BKV hijst kant-en-klare studentenwoningen op z’n plek

Leidsche Rijn - Langs het Amsterdam-Rijnkanaal bij Leidsche Rijn is de Barneveldse Kraanverhuur met een bijzondere klus bezig. Met onze rupskraan Liebherr LTR 1100 worden kant-en-klare studio’s precies op de juiste plek gehesen. Deze klus is uitermate geschikt voor BKV omdat wij over de juiste kranen beschikken voor elk project. Deze rupskraan LTR 1100 kan zich verplaatsen met last, waardoor de vrachtwagens makkelijker en sneller gelost kunnen worden. 

 
Barneveldse kraanverhuur actief in Den Haag; torenkraan naast het Novotel

Liebherr MK88 actief in Den Haag

Den Haag - Een overkapping van het Novotel vervangen, midden in het centrum van Den Haag. Dat was de vraag van één van onze opdrachtgevers in de bouw.
Dat vereist veilig, snel en precies werken. Typisch een klus voor BKV!
Door de wendbaarheid en compactheid is deze Mobiele Torenkraan Liebherr MK88 uitermate geschikt voor deze klus. Daarnaast kan hij 15, 30 of 45 graden optoppen, waardoor je een maximum haakhoogte van 59 meter kan bereiken, ook in het drukke centrum van Den Haag!

LR 1600-2 actief in Duitsland bij bouw windturbines

Eén van onze LR-1600’s is het nieuwe jaar voortvarend gestart met de bouw van een drietal betontorens voor windturbines in Straeten, Duitsland. De kraan is bij uitstek geschikt voor dit werk, ook de molens die uiteindelijk op de torens komen kunnen met deze kraan gebouwd worden. In de maximale configuratie van 156 meter hoofdmast en 12 meter vaste jib kan deze kraan tot op grote hoogte werken.

 

HEBO Maritiem Service

Als er een schip of een duwbak is gezonken, moet deze zo snel mogelijk geborgen worden. De specialisten van HEBO Maritiemservice komen, kijken, en weten wat er moet gebeuren. “We moeten vaak improviseren”, zegt Gertjan Peelen. “Daarom werken we graag samen met BKV. Ze zijn flexibel, denken mee en hebben héél veel hijsmaterieel bij zich.” Het werk van HEBO Maritiem Service is gevarieerd en grotendeels onvoorspelbaar. Het bedrijf verzorgt bergingen, bijzonder transport over water en olieruimingen. Voor grote gewichten deinzen de specialisten niet terug. “De ene keer transporteren we een bootje van een paar ton...

Dakraamexpert.nl

Hoe verander je een donkere zolder in een ruime en lichte kamer? De oplossingen hiervoor hijst BKV in heel Nederland naar grote hoogte. Een gewone dakkapel of, steeds vaker, de unieke BASkapel van Dakraamexpert uit Barneveld. Al sinds 2002 plaatst Dakraamexpert Velux dakramen. Bas Verhoek – samen met Peter Brand eigenaar – is daar inmiddels in gespe-cialiseerd en werkt nauw samen met de bekende fabrikant. “Twee jaar na de start gingen we ook dakkapellen plaatsen. Vanaf die tijd werken we samen met BKV. We zijn met zes man geen groot bedrijf, maar we plaatsen dakkapellen in heel Nederland. Van Groningen tot aan....

Rotation services

Ze worden steeds groter, de windturbines. Maarten van Rossum van Rotation Services vindt het dan ook ideaal dat BKV tegenwoordig over een 750-tons kraan beschikt. Bij het onderhoud aan windturbines kan dat zelfs een mobiele kraan uitsparen. Hij vertrouwt op de oplossingen van BKV. "Bovendien denken ze mee over je portomonnee....

Heeft u advies nodig?

Heeft u een project voor de boeg en bent u benieuwd naar onze manier van werken? Wilt u nader kennismaken en ons bedrijf bezoeken? Of heeft u advies nodig over de aanpak van een project?

BKV adviseert u graag. Dat kan gaan over het type kraan waar uw project om vraagt. Of om de beste aanpak op de hijslocatie. Voor ons gaat het in ieder geval verder dan het verhuren van een kraan. U heeft een object dat verplaatst moet worden. We doen er graag alles aan, om dat goed te laten verlopen. Dat begint wat ons betreft met een goed advies.

Vind de kraan die u nodig heeft

(In ton)

Onze aanpak.

Werkvoorbereiding
Hijsen begint met een goed plan. Door vooraf de optimale positie van kranen en materialen te bepalen, kan het hijswerk goed worden uitgevoerd. Omdat onze engineers naast diepgaande kennis ook praktijkervaring hebben, zijn onze hijsplannen een betrouwbare leidraad.

Lees verder

Kraanverhuur
Elke hijsklus vraagt om zijn eigen kraan. BKV heeft die. Wij hebben een modern en goed uitgerust kranenpark. Op deze website kunt u al onze kranen, inclusief technische specificaties als gieklengte en werkbereik, bekijken.

Lees meer

Speciaal transport
BKV verzorgt ook het horizontaal transport van objecten. Dat doen we compleet. Van voorbereiding, laden en vervoer tot het lossen op de juiste plek. Veiligheid en voorzichtigheid kenmerken onze aanpak, zodat we probleemloos de klus klaren.

Lees meer

Montage
De montage van uw windturbine kunt u aan BKV overlaten. We werken nauw samen met een aantal gerenommeerde montagebedrijven. Daardoor kunnen we snel en efficiënt een turbine opbouwen. In twee dagen kan de turbine operationeel zijn.

Lees meer

Vragen? Stel ze ons gerust.