De projecten van BKV

Tevreden klanten sinds 1969

Barneveldse Kraanverhuur is van kleine eenmanszaak uitgegroeid tot een specialist in hijswerk die door heel Europa projecten uitvoert. Zeker voor complexe opdrachten, doen bedrijven graag een beroep op BKV.

 

Op deze pagina leest u meer over de projecten die wij onlangs hebben uitgevoerd. Wilt u weten of BKV ook uw opdracht kan vervullen? Neem dan gerust contact op per telefoon (0342 492 464) of stuur een e-mail.

BKV hijst houten gebinten voor de ouderwetse opbouw van een nieuwe boerderij

VREELAND – in Vreeland wordt een oude boerderij volledig in ere hersteld en helemaal herbouwd in de oude stijl. Hiervoor werden houten gebinten in elkaar gezet als basis voor de volledige renovatie van de boerderij. Deze mocht BKV voor de opdrachtgever op de plek hijsen.

BKV hijst luchtbehandelingskasten bij de HEMA in Wageningen

WAGENINGEN – Bij de Hema in Wageningen was de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) actief. Wij hebben met onze mobiele Liebherr-torenkraan diverse luchtbehandelingskasten door het dak gehesen.

BKV voert hijswerkzaamheden uit bij het Stationsplein in Amersfoort

AMERSFOORT – Op het Stationsplein in Amersfoort heeft BKV onlangs diverse installatiematerialen voor luchtbehandelingskasten gehesen. Doordat het verkeer zo min mogelijk gehinderd mocht worden, werd dit een behoorlijke uitdaging.

BKV (de)monteert fietsbrug in Arnhem

ARNHEM – In een woonwijk in Arnhem heeft de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) deze week een fietsbrug gedemonteerd en 2 dagen later de nieuwe brug weer op de plek gehesen. Dit hebben we gedaan met onze Liebherr LTM 1130-5.1.

BKV assisteert bij demontage dak Formido

NIJKERK – In Nijkerk aan de aan de Watergoorweg is de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) deze week actief met een mobiele torenkraan. Op het pand van de Formido wordt het volledige dak vervangen en BKV assisteert hierbij met onze mobiele torenkraan.

BKV’s grootste mobiele torenkraan ingezet bij bouw woonwijk in Ermelo

ERMELO – In Ermelo is Bouwbedrijf van der Kolk momenteel bezig met de realisatie van het nieuwbouwplan de Driesprong. Hier worden 20 rijwoningen, 24 twee-onder-een-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen geplaatst. Op deze wijze krijgt het gebied vlakbij de Oude Telgterweg en Hamburgerweg een sfeervolle woonwijk erbij! BKV is hier gevraagd om het hijswerk te verrichten.

BKV hijst dakopbouw bij de Linex Pro-Grass fabriek

KOEWACHT – In Koewacht bij de Linex Pro-Grass fabriek was de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) onlangs actief met een bijzondere hijsklus. We hebben daar een dakopbouw van 24 ton gehesen op een bestaand pand. Een hijsopdracht die uitstekend is verlopen dankzij goede samenwerking en een gedegen voorbereiding.

BKV’s 450-tonner ingezet in Amsterdam

AMSTERDAM – Bij een internationale groothandel op een industrieterrein in Amsterdam was de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) onlangs bezig met het hijsen van diverse luchtbehandelingskasten bovenop een dak. Dit deden wij in opdracht van Blokzijl TLC installatietechniek uit Almere. Dankzij een goede voorbereiding en gedegen uitvoering is ook deze uitdagende klus weer uitstekend verlopen!

BKV hijst dakplaten op nieuwe woning in Nijkerk

NIJKERK – Regelmatig ziet u de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) schrijven over gigantische projecten in bijvoorbeeld de wind, infrastuctuur of industrie. Maar ook de bouw is voor de BKV een zeer belangrijke branche. Dagelijks zijn onze vakkundige machinisten bezig met het hijsen van dakplaten, betonelementen, funderingen, dakkapellen en andere bouwmaterialen. Een kraan die volgens de afgesproken planning en de geldende veiligheidsnormen hijst is een onmisbaar onderdeel in de bouw van een huis!

BKV demonteert windturbine in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – In Wieringerwerf, een voor BKV (Barneveldse Kraanverhuur) bekend terrein, is BKV momenteel actief met het demonteren van een Siemens windturbine. Deze week was het BKV-team bezig met een demontageklus voor de firma Bettink service team (www.bettink.nl), een partner waar we vaker mee samenwerken. De firma Bettink is gespecialiseerd in het beheer en onderhoud van windturbines.

BKV transporteert en hijst 8 watervilla’s in Utrecht

UTRECHT - in Utrecht heeft de Barneveldse Kraanverhuur afgelopen week 8 watervilla’s (woonarken) getransporteerd en gehesen voor ABC Arkenbouw. Een spectaculair project die vroeg om een gedegen voorbereiding, planning en samenwerking met diverse partijen! Lees meer over dit spectaculaire project!

BKV hijst boom in Loosdrecht: wat komt er allemaal bij kijken

LOOSDRECHT – Voor een kwekerij die exclusieve planten en bomen levert (www.delimieten.nl) heeft BKV deze week een boom gehesen in Loosdrecht. Daar kwam heel wat voorbereiding en denkwerk bij kijken: de kraan moest onder andere op een dijk staan, waardoor strengere veiligheidseisen gelden. Lees meer!

BKV actief in Nijmegen bij Wandelbrug Ooypoort

NIJMEGEN - Wandelbrug Ooypoort is 5 jaar geleden aangelegd als brug die door voetgangers gebruikt kan worden om naar natuurreservaat de Ooijpolder te wandelen. Dit is een prachtig natuurgebied waar je oog in oog staat met wilde paarden, de wilde runderen en honderden watervogels. Na 5 jaar staat de eerste inspectie in de planning en moest de wandelbrug kort van de locatie gehesen worden. BKV mocht hier het hijswerk verrichten.

BKV lifts 6 windturbines in Guehenno, France

GUEHENNO, BRETAGNE FRANCE - The Barneveldse Kraanverhuur (BKV) is currently working in France with the lifting of six 100-meter high wind turbines from Senvion. A challenging project!

BKV hijst boeg van een schip voor Zandverhalen in Elburg

ELBURG - In Elburg heeft BKV de afgelopen week de boeg van een schip gehesen voor Zandverhalen, één van ’s werelds grootste binnen-zandprojecten. Deze boeg wordt later in het Bijbelse museum tentoongesteld. Dit project hebben we gedaan met onze 450-tons Liebherr kraan.

BKV hijst pantservoertuig bij Nationaal Militair Museum

SOESTERBERG – in Soesterberg heeft BKV in januari een pantservoertuig gehesen bij het Nationaal Militair Museum. Een uitdagende klus die vroeg om precisie, een goede voorbereiding en uitstekende communicatie. Lees meer

BKV hijst 6 windturbines in Guehenno - Frankrijk

GUEHENNO, BRETAGNE FRANKRIJK – Momenteel is de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) bezig in Frankrijk met het hijsen van zes 100 meter hoge windturbines van Senvion. Een uitdagend project!

BKV hijst in Amsterdam met de Liebherr MK88 plus

AMSTERDAM - week was de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) actief in Amsterdam voor de Van Ginkel Groep. Er werd grind, houten vlonders, plantenbakken en nog veel meer naar boven gehesen. Op het dak van een hotel.

BKV hijst verpakkingsmachine in Zeewolde

ZEEWOLDE – In Zeewolde heeft de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) in opdracht van Herkules Transport uit België (www.herkules.be) een verpakkingsmachine gehesen bij Vecozuivel (www.vecozuivel.nl). Een mooie uitdaging waarbij veiligheid, precisie en goede communicatie belangrijk is!

BKV voert hijswerk uit bij bouwproject in Huizen

HUIZEN – In Huizen is BKV momenteel bezig met het hijsen van vloerdelen bij een bouwproject van Bouwbedrijf Visser & Bunschoten BV, ook in Huizen gevestigd. Hier worden 21 woningen gebouwd, midden in het centrum van het dorp. De vloerdelen heeft BKV gehesen met een LTM 1070 en een LTF 1045. Lees meer!

Denkavit breidt uit: BKV verricht het hijswerk (incl. video)

BARNEVELD/VOORTHUIZEN – bij de fabriek van Denkavit Voorthuizen (www.denkavit.nl) wordt druk gewerkt aan de uitbreiding van de opslagcapaciteit. De Barneveldse Kraanverhuur (BKV) mag hier het hijswerk van onder andere de eindproductsilo’s verrichten. Bekijk de foto's en de video van dit project!

BKV volop aan het werk op Windpark Spui

PIERSHIL  – Eerder schreven we u al over de start van de bouw van Windpark Spui. Toen schreven we over de start van het project met de TC2800-1. Nu is BKV hier aan het werk met de Liebherr LG 1750.

BKV hijst voor Jongert BV een zeiljacht van 110 ton

WIERINGERWERF – In Wieringerwerf aan het Kluisgat heeft BKV afgelopen vrijdag een mooie hijsklus uitgevoerd. Hier is Jongert Yachts gevestigd en moest een 110 ton’s zwaar zeiljacht op de kade gehesen worden. Dit heeft BKV gedaan door middel van een tandemhijs.

BKV actief bij AVR afvalverwerking in Rotterdam

ROTTERDAM (Botlek) – aan de Professor Gerbrandyweg in Rotterdam is BKV afgelopen woensdag actief geweest voor Van der Kamp Pompen bij de AVR Afvalverwerking. Hier hebben we een tijdelijke pomp gehesen met de Terex Demag AC100.

BKV plaatst silo’s op de gemeentewerf in Apeldoorn

APELDOORN – In Apeldoorn aan de Sleutelbloemstraat komt een nieuwe gemeentewerf. Deze vervangt de oude gemeentewerf aan de Vlijtseweg. Op deze gemeentewerf worden houten silo’s geplaatst en BKV mag hier het hijswerk verrichten. Een uitdagende klus!

BKV hijst staalconstructies voor Nijborg Staalbouw

BARNEVELD – Momenteel is de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) bezig op industrieterrein de Harselaar, dit keer in de regio. Hier hijst BKV stalen kolommen en spanten voor Nijborg Staalbouw. De spanten zijn 38 meter lang; een behoorlijke lengte wat het best gehesen kon worden door middel van een tandemhijs: een 70- en een 50-tonner, beide mobiele telescoopkranen.

Windpark Spui: BKV is van start gegaan!

PIERSHIL - Bij Windpark Spui wordt de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) de komende maanden ingezet om het hijswerk van de 5 windturbines te verrichten. Dit wordt gedaan met 2 verschillende opbouwkranen. De mobiele opbouwkraan Demag TC2800-1 hijst de betontorens van de windturbines. Daarna zal een Liebherr LG1750 (ook een opbouwkraan) de staalsecties en rotorlift erbovenop hijsen.

Nieuwe LTM 1450 ingezet bij hijsen zandzuiger-onderdelen

NIJKERK – 6 BKV-machinisten waren deze week actief in Nijkerk. Daar heeft BKV voor Damen Dredging Equipment een zandzuiger (zogenaamde Cutter Suction Dredger) in onderdelen in het water gehesen. Onze nieuwe Liebherr LTM 1450-8.1 werd bij deze klus voor het eerst ingezet.

BKV bouwt mee met tribuneoverkapping Rood-Wit’58

PUTTEN – De Barneveldse Kraanverhuur (BKV) hijst onderdelen voor een tribune-overkapping die geplaatst wordt bij het hoofdvoetbalveld van Rood-Wit’58 in Putten. Dit doen we in opdracht van Kleijer Metaal uit Putten. Het hijswerk bij dit project heeft BKV uitgevoerd met de Liebherr LTM 1030-2.1, zonder jib. Lees hier meer:

BKV demonteert 6 Vestas windturbines

ALT GUTHENDORF (DUITSLAND) – In Duitsland is de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) deze week actief in Alt Guthendorf, circa 700 kilometer vanaf onze vestiging in Barneveld. Hier ondersteunt BKV bij de demontage van 6 Vestas – windturbines van 80 meter hoog.

BKV verwijdert betonnen wanden en plaatst silo’s

VEENENDAAL – In de afgelopen week is de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) actief geweest bij Docomar. Deze opdrachtgever gaat uitbreiden en heeft hiervoor een staalconstructiebedrijf en een bedrijf die silo’s levert ingeschakeld. BKV heeft voor deze opdrachtgevers verschillende hijsklussen uitgevoerd, zoals het verwijderen van oude betonnen wanden, heeft de oude constructie van het dak eraf gehesen en silo’s erin geplaatst.

BKV demonteert windturbine in Eemshaven voor komst Heliport

EEMSHAVEN - In de Eemshaven is de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) momenteel bezig met het demonteren van een windturbine. Vorige week is onze grootste rupskraan daar opgebouwd. Het betreft hier de Liebherr LR1600-2 rupskraan, welke met name wordt ingezet voor specialistisch hijswerk zoals in dit geval het demonteren van een windturbine.

Vakmensen BKV voeren onderhoud aan 600-tons rupskraan uit

BARNEVELD – Een 600-tons rupskraan die tot een hoogte van bijna 160 meter kan hijsen. Barneveldse Kraanverhuur (BKV) heeft er 2 van in zijn bezit. En niet alleen het opbouwen en hijsen vergt vakmanschap en precisie. Ook het onderhoud is belangrijk. Bij BKV geldt: veiligheid voor alles!

BKV bouwt mee aan waterspeelparadijs in het Dolfinarium

HARDERWIJK – Dolfinarium heeft een overeenkomst gesloten met de Gemeente Harderwijk over de totstandkoming van een waterspeelparadijs in het Dolfinarium. Dit waterspeelparadijs bestaat uit verschillende segmenten, die BKV met een 40-tons kraan precies op de juiste locatie heeft gehesen.

BKV hijst prefab dakkapel in Apeldoorn (incl. videobeelden)

APELDOORN – Deze week was de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) in Apeldoorn actief. Er werd een prefab dakkapel gehesen voor Franken Dakkapellen. Een hijsklus die vraagt om precisie. Vooraf heeft het team van Franken Dakkapellen de juiste voorbereidingen getroffen. De plaats waar de mobiele 50-tons kraan gestempeld moest worden was correct afgezet, waardoor er veilig gehesen kon worden.

Dronebeelden: BKV opnieuw actief bij verbreding A6 bij Almere

SCHIPHOL – AMSTERDAM – ALMERE (SAA) – BKV is vorig weekend opnieuw actief geweest langs de A6 bij Almere. Hier wordt het traject van Almere tot Schiphol verbreed, zodat er een betere doorstroming ontstaat. Eerder waren we ook al actief bij dit project in opdracht van Vlasman Sloopwerken (www.vlasman.nl). In het weekend van 20 t/m 23 april werd het oostelijk deel van het Buitenhoutviaduct gesloopt, omdat hier een extra tussensteunpunt gebouwd moet worden in verband met de extra rijstroken van de A6.

BKV actief in hartje Amsterdam met de Challenger 3160

AMSTERDAM – De Barneveldse Kraanverhuur (BKV) heeft afgelopen week balkon-onderdelen gehesen in hartje Amsterdam. Gezien de locatie van dit pand, was dit een behoorlijke uitdaging om dit project veilig en efficiënt te laten verlopen.

BKV hijst stoomketels in schip

VENLO – Afgelopen week was BKV in Venlo aan het werk om een drietal stoomketels zowel horizontaal als verticaal te verplaatsen. Een mooie klus waarbij ons materieel goed ingezet kon worden. BKV koos ervoor om bij dit project de 500-tons Liebherr LTM 1500-8.1 in te zetten. Deze kraan kan de stoomketels van 76 ton per stuk daar brengen waar de klant hem wil: in een schip.

Windpark Krammer: BKV bouwt mee

BRUINISSE (Zeeland) – Windpark Krammer, een uniek project in Zeeland. Het park wordt ontwikkeld op initiatief van de leden van Zeeuwind en Deltawind. Die ontwikkeling ligt in handen van een projectteam. Windpark Krammer is het grootste burgerinitiatief van Nederland. De ruim 4000 leden van de coöperaties Zeeuwind en Deltawind hebben het initiatief genomen om dit windpark op en rondom de Krammersluizen te ontwikkelen. En BKV bouwt mee!

LTM 1750 en LTM 1500 in actie langs de A6 bij Almere

ALMERE (A6) – Deze week was BKV actief in Almere bij de A6. De A6 wordt in de toekomst verbreed worden en de 6 randliggers van de snelweg A6 moesten daarvoor eerst verwijderd worden. Dit project heeft BKV gedaan in opdracht van Vlasman Sloopwerken.  Lees verder.

BKV plaatst betonnen kelder in Apeldoorn

APELDOORN – Een circa 30-tons kelder (afmetingen ongeveer 4 x 6 x 3m) precies op de juiste locatie plaatsen middenin een nieuwbouwwijk in Apeldoorn, dat vereist vooronderzoek en voorbereiding. Een precisieklus, die past bij de BKV.

BKV plaatst uitvoerderskeet op het museumplein in hartje Ede

EDE – Afgelopen week heeft de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) een uitvoerderskeet geplaatst in het centrum van Ede, op het Museumplein naast het station. Vooraf is door de werkvoorbereiders gekeken welke kraan nodig was en wat de opstelplaats moest worden. Er was weer een goede samenwerking tussen Bouwbedrijf Grootheest en BKV. Lees verder.

BKV hijst bekistingen voor een zonnepanelenveld langs de A15

GELDERMALSEN – In Geldermalsen (langs de A15) worden 56.000 zonnepanelen geplaatst. Voordat de zonnepanelen geplaatst worden, moeten er funderingen gestort worden. BKV hijst voor deze funderingen de bekistingen. Ongeveer 3000 huishoudens kunnen door deze zonnepanelen voorzien worden van groene stroom!

Duitse windturbinebouwers verdringen zich om BKV in te schakelen voor de installatie van hun turbines

HORBACH (Duitsland) - De Duitse winturbinebouwers waarderen de vakkundigheid, correcte planning, gecertificeerde machinisten en Deutsche pünktlichkeit die BKV handhaaft. Het aanbod van nieuwe windturbine-installaties wordt minder. De Duitse bedrijven geven toch weer de voorkeur aan de Nederlandse kwaliteit en vakkundigheid. Het eerste half jaar van 2018 staat de 600-tons kraan ingepland voor de Duitse markt. Op dit moment worden in het Duitse Horbach 3 Vestas windturbines gebouwd waarbij BKV het hijswerk voor z’n rekening neemt. Voor foto's en meer informatie, klik hier!

BKV hijst prefab vloeren, wanden en dakplaten

VEEN (Noord-Brabant) – In Veen’ wordt door een aannemer uit Ederveen de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) momenteel ingezet om prefab onderdelen voor 12 woningen te hijsen. Het gaat hier om wanden, vloeren en dakplaten. Meer weten over dit project? Klik hier.

BKV werkt mee aan de verbreding van de A27/A1

UTRECHT/AMERSFOORT - Momenteel wordt de A27 en A1 van Utrecht-Noord – knooppunt Eemnes – aansluiting Bunschoten-Spakenburg verbreed. Als onderaannemer van 3Angle is de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) bij dit project actief, onder andere door het hijsen van diverse brugdelen op meerdere locaties. Voor foto's en meer informatie, klik hier!

BKV hijst woonark in het prachtige Natuurpark Lelystad

LELYSTAD – Eind oktober heeft de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) een woonark verplaatst voor een restaurant & hotel. Hiervoor heeft BKV de Liebherr LTM 1500-8.2 ingezet om deze 60-tons wegende woonark in het Natuurpark Lelystad te verplaatsen op de locatie waar dit restaurant gelegen is. De opdrachtgever ziet uitbreidingsmogelijkheden voor het hotel & restaurant in verband met de groei van Lelystad Airport. De enige optie om uit te breiden is op het water, midden in de natuur.

BKV bouwt mee aan de nieuwbouw van Asfaltcentrale in Tiel

TIEL – Vanaf september ondersteunt de Barneveldse Kraanverhuur bij de nieuwbouw van de Asfaltcentrale in Tiel (ACR). Door deze nieuwbouw kan de Asfaltcentrale 3 keer zoveel asfalt produceren dan in de vorige productielijn. De bouw bestaat uit het bouwen van een asfaltcentrale, stuurcentrale, bitumensilo’s. Klik hier voor meer foto's en informatie over dit mooie project.

BKV plaatst wentelbetontrappen in villa in Amersfoort

AMERSFOORT – In Amersfoort wordt op dit moment een villa gebouwd door een van onze opdrachtgevers. In deze villa heeft BKV 2 wentelbetontrappen geplaatst. Deze kwamen in een uitsparing in de woning en moesten precies vanaf boven erin gehesen worden. Deze trappen zijn volledig prefab gefabriceerd en worden als één geheel in het trappengat geplaatst.

BKV werkt mee aan realisatie van windpark Autena

VIANEN - In de oksel van de snelwegen A2 en A27 (bij knooppunt Everdingen, dichtbij de Autenasekade in Vianen) bouwt BKV mee om een drietal Nordex windturbines voor het windpark Autena te monteren. Klik hier voor meer foto's en informatie over dit mooie project.

BKV hijst keukenblok tot 70 meter hoogte

AMSTERDAM – Zaterdag 9 september 2017 heeft de BKV met een 200-tons kraan, met dubbele jib, een keukenblok tot op de 19e verdieping gehesen. Onze relatie (leverancier van exclusieve keukens) heeft ons benaderd om te kijken welke mogelijkheden er waren alvorens hij het project aanbood bij zijn klant. Een van onze adviseurs heeft vooraf op locatie gekeken om mee te denken over de meest geschikte optie die geboden kon worden.

BKV hijst zwembad op locatie in Kootwijk

KOOTWIJK- Vorige week heeft de BKV een zwembad geplaatst in de tuin van een luxe villa in Kootwijk.
Dit zwembad woog 915 kilo en was circa 10 bij 4 meter. Met onze verreiker (Merlot, 21 meter roterende verreiker) en een vakbekwame machinist ging het precies goed. Met de giek volledig uitgeschoven kon het zwembad precies op der plek worden geplaatst.

BKV hijst windturbine met ashoogte van 133 meter in Antwerpen

ANTWERPEN – De LR 1600/2 rupskraan van de BKV is ingezet bij de installatie van een Enercon windmolen van het type E115 op een project in Antwerpen. De windturbine met een as hoogte van 133 meter is voor onze werkvoorbereiding weer een uitdagende klus. De hijshoogte, het gewicht, beperkte ruimte en de draagkracht van de ondergrond heeft bij ons altijd de nodige aandacht om de hijsklus op een verantwoorde manier aan te pakken.

BKV verplaatst kazemat met een tandemhijs van 2 keer een LTM 1070 4.2

RENSWOUDE - GREBBELINIE - eind juni heeft de BKV in opdracht van een van onze gewaardeerde opdrachtgevers uit de Betuwe een kazemat S57a (bunker uit 1939) verplaatst. Vanwege het onverharde terrein, de lastige positie en onduidelijkheid over het exacte gewicht, is door BKV geadviseerd om te kiezen voor een tandemhijs. Hierbij werden twee 70-tonners ingezet, de Liebherr LTM 1070 4.2.

BKV hijst kruizen van de St. Jozefskerk uit Achterveld voor restauratie

LEUSDEN – in Achterveld wordt de St. Jozefskerk volledig gerenoveerd. De kerk staat in de stijgers voor onder andere de restauratie van de glas-in-loodramen. Bij de restauratie hoorde ook de restauratie van de kruizen en de haan welke op de torens staan. Hiervoor werd de Liebherr MK 88 met 45 meter giek ingezet.

LTM 1750 van BKV demonteert Enercon E66 turbines in Rotterdam

ROTTERDAM - Nadat BKV vorig jaar september de eerste van de 6 Enercon E66 turbines aan het Hartelkanaal heeft gedemonteerd is het nu de beurt aan de windturbines 5 en 4. De turbines met een ashoogte van 85 meter zijn verkocht en moeten van deze locatie verdwijnen.

Liebherr LTM1750 en Demag TC2800 ingezet voor bouw 120 meter hoge betontoren

ANTWERPEN - In de Antwerpse Havens bouwt BKV op dit moment mee aan het windmolen project Left Bank. De Liebherr LTM 1750 -9.1 assisteerde bij de bouw van de 1e 120m hoge betontoren waarvan de zwaarste secties zo rond de 80 ton wegen. De Demag TC2800 die het project afbouwt plaatst ook het machine huis, stator en de rotor. De relatief grote lasten in combinatie met een beperkte draagkracht van de grond maken dit tot een uitdagend project

Terex AC 100 en Liebherr LTM 1070-4.2 ingezet bij sloop van pand Eneco in Rotterdam

ROTTERDAM – De Barneveldse Kraanverhuur (BKV) heeft onlangs een mooie hijs klus mogen uitvoeren langs de A20 in Rotterdam. Het ging hierbij om de sloop van het oude pand van Eneco. Deze hijs klus is aangenomen door één van onze relaties, die zichzelf als marktleider op het gebied van sloopwerken omschrijft. Een partner waar BKV regelmatig mee samenwerkt!

Transport en hijsen van 50-tons prefab betonnen kelder

AMSTERDAM – Een 50-tons kelder vervoeren én precies op de juiste locatie hijsen, dat vereist veel vooronderzoek en voorbereiding. Een precisieklus, die past bij de Barneveldse Kraanverhuur. Voor onze gewaardeerde relatie van den Berg BetonKelders uit Raalte transporteert en hijst BKV vaker prefab betonnen kelders, maar dit was wel een speciaal project. Qua formaat (afmetingen 8 x 4,80 x 3 meter) en gewicht (50 ton) in ieder geval, maar ook qua locatie: Amsterdam.

 

Unieke samenwerking Liebherr 1030.2 en Spierings SK 377-AT3

Alkmaar - Zwaagdijk - Bij een klus voor een van onze gewaardeerde relaties is er sprake van een unieke samenwerking van de Liebherr 1030.2 en Spierings SK 377-AT3. Deze klus wordt uitgevoerd in Zwaagdijk-Noord-Holland, op het terrein van Liandon. Liandon bouwt en beheert complexe energienetten en grote industriële installaties. Een precisieklus voor BKV! Tijdens deze klus worden er elektriciteitsleidingen met een lengte van 37 meter op de juiste locatie gehesen.

BKV hijst kant-en-klare studentenwoningen op z’n plek

Leidsche Rijn - Langs het Amsterdam-Rijnkanaal bij Leidsche Rijn is de Barneveldse Kraanverhuur met een bijzondere klus bezig. Met onze rupskraan Liebherr LTR 1100 worden kant-en-klare studio’s precies op de juiste plek gehesen. Deze klus is uitermate geschikt voor BKV omdat wij over de juiste kranen beschikken voor elk project. Deze rupskraan LTR 1100 kan zich verplaatsen met last, waardoor de vrachtwagens makkelijker en sneller gelost kunnen worden. 

 
Barneveldse kraanverhuur actief in Den Haag; torenkraan naast het Novotel

Liebherr MK88 actief in Den Haag

Den Haag - Een overkapping van het Novotel vervangen, midden in het centrum van Den Haag. Dat was de vraag van één van onze opdrachtgevers in de bouw.
Dat vereist veilig, snel en precies werken. Typisch een klus voor BKV!
Door de wendbaarheid en compactheid is deze Mobiele Torenkraan Liebherr MK88 uitermate geschikt voor deze klus. Daarnaast kan hij 15, 30 of 45 graden optoppen, waardoor je een maximum haakhoogte van 59 meter kan bereiken, ook in het drukke centrum van Den Haag!

LR 1600-2 actief in Duitsland bij bouw windturbines

Eén van onze LR-1600’s is het nieuwe jaar voortvarend gestart met de bouw van een drietal betontorens voor windturbines in Straeten, Duitsland. De kraan is bij uitstek geschikt voor dit werk, ook de molens die uiteindelijk op de torens komen kunnen met deze kraan gebouwd worden. In de maximale configuratie van 156 meter hoofdmast en 12 meter vaste jib kan deze kraan tot op grote hoogte werken.

 

HEBO Maritiem Service

Als er een schip of een duwbak is gezonken, moet deze zo snel mogelijk geborgen worden. De specialisten van HEBO Maritiemservice komen, kijken, en weten wat er moet gebeuren. “We moeten vaak improviseren”, zegt Gertjan Peelen. “Daarom werken we graag samen met BKV. Ze zijn flexibel, denken mee en hebben héél veel hijsmaterieel bij zich.” Het werk van HEBO Maritiem Service is gevarieerd en grotendeels onvoorspelbaar. Het bedrijf verzorgt bergingen, bijzonder transport over water en olieruimingen. Voor grote gewichten deinzen de specialisten niet terug. “De ene keer transporteren we een bootje van een paar ton...

Dakraamexpert.nl

Hoe verander je een donkere zolder in een ruime en lichte kamer? De oplossingen hiervoor hijst BKV in heel Nederland naar grote hoogte. Een gewone dakkapel of, steeds vaker, de unieke BASkapel van Dakraamexpert uit Barneveld. Al sinds 2002 plaatst Dakraamexpert Velux dakramen. Bas Verhoek – samen met Peter Brand eigenaar – is daar inmiddels in gespe-cialiseerd en werkt nauw samen met de bekende fabrikant. “Twee jaar na de start gingen we ook dakkapellen plaatsen. Vanaf die tijd werken we samen met BKV. We zijn met zes man geen groot bedrijf, maar we plaatsen dakkapellen in heel Nederland. Van Groningen tot aan....

Rotation services

Ze worden steeds groter, de windturbines. Maarten van Rossum van Rotation Services vindt het dan ook ideaal dat BKV tegenwoordig over een 750-tons kraan beschikt. Bij het onderhoud aan windturbines kan dat zelfs een mobiele kraan uitsparen. Hij vertrouwt op de oplossingen van BKV. "Bovendien denken ze mee over je portomonnee....

Heeft u advies nodig?

Heeft u een project voor de boeg en bent u benieuwd naar onze manier van werken? Wilt u nader kennismaken en ons bedrijf bezoeken? Of heeft u advies nodig over de aanpak van een project?

BKV adviseert u graag. Dat kan gaan over het type kraan waar uw project om vraagt. Of om de beste aanpak op de hijslocatie. Voor ons gaat het in ieder geval verder dan het verhuren van een kraan. U heeft een object dat verplaatst moet worden. We doen er graag alles aan, om dat goed te laten verlopen. Dat begint wat ons betreft met een goed advies.

Vind de kraan die u nodig heeft

(In ton)

Onze aanpak.

Werkvoorbereiding
Hijsen begint met een goed plan. Door vooraf de optimale positie van kranen en materialen te bepalen, kan het hijswerk goed worden uitgevoerd. Omdat onze engineers naast diepgaande kennis ook praktijkervaring hebben, zijn onze hijsplannen een betrouwbare leidraad.

Lees verder

Kraanverhuur
Elke hijsklus vraagt om zijn eigen kraan. BKV heeft die. Wij hebben een modern en goed uitgerust kranenpark. Op deze website kunt u al onze kranen, inclusief technische specificaties als gieklengte en werkbereik, bekijken.

Lees meer

Speciaal transport
BKV verzorgt ook het horizontaal transport van objecten. Dat doen we compleet. Van voorbereiding, laden en vervoer tot het lossen op de juiste plek. Veiligheid en voorzichtigheid kenmerken onze aanpak, zodat we probleemloos de klus klaren.

Lees meer

Montage
De montage van uw windturbine kunt u aan BKV overlaten. We werken nauw samen met een aantal gerenommeerde montagebedrijven. Daardoor kunnen we snel en efficiënt een turbine opbouwen. In twee dagen kan de turbine operationeel zijn.

Lees meer

Vragen? Stel ze ons gerust.