Onshore wind

Nieuwbouw, demontage en onderhoud van windturbines
Een van de specialismen waar BKV veel om gevraagd wordt, is hijswerk ten behoeve van nieuwbouw, demontage en onderhoud van windturbines. Windmolens tot 160 meter hoogte verrijzen onder de handen van onze gekwalificeerde en goed getrainde machinisten. Alle uitdagingen gaan we daarbij aan. Extreme hoogte-gewichtcombinaties, bijzondere bodemomstandigheden en locaties met beperkte werkruimte.

Efficiency
Behalve om professioneel hijswerk draait het ook om efficiëntie bij de bouw van windturbines. Daarom laten veel opdrachtgevers de bouw volledig aan ons over. Vanaf het moment dat de onderdelen op de bouwplaats arriveren, is de regie aan BKV. Wij zorgen dat iedereen die nodig is, op het juiste moment zijn taak volbrengt. 

Dankzij die aanpak kan een windturbine binnen twee dagen operationeel zijn.

Ons kranenpark

Elke hijsklus vraagt om zijn eigen kraan. BKV heeft die. Wij hebben een modern en goed uitgerust kranenpark. Onze mobiele kranen Liebherr LTM 1750-9.1 en Liebherr LTM 1500-8.2 en onze rupskranen LR1600/2 zijn uitermate geschikt voor de bouw en repowering van windturbines. Op BKV.nl kunt u al onze kranen, inclusief technische specificaties als gieklengte en werkbereik, bekijken. Klik hier.

Contact
Heeft u plannen voor de (de)montage van windturbines? Wij maken er hoe dan ook een succes van. Bel of mail ons gerust om af te spreken.


EXPERT IN HET HIJSEN VAN WINDTURBINES

Wij ontzorgen zoals u dat wilt!

Werkvoorbereiding
Hijsen begint met een goed plan. Door vooraf de optimale positie van kranen en materialen te bepalen, kan het hijswerk goed worden uitgevoerd. Omdat onze engineers naast diepgaande kennis ook praktijkervaring hebben, zijn onze hijsplannen een betrouwbare leidraad.

Lees verder

Kraanverhuur
Elke hijsklus vraagt om zijn eigen kraan. BKV heeft die. Wij hebben een modern en goed uitgerust kranenpark. Op deze website kunt u al onze kranen, inclusief technische specificaties als gieklengte en werkbereik, bekijken.

Lees meer

Speciaal transport
BKV verzorgt ook het horizontaal transport van objecten. Dat doen we compleet. Van voorbereiding, laden en vervoer tot het lossen op de juiste plek. Veiligheid en voorzichtigheid kenmerken onze aanpak, zodat we probleemloos de klus klaren.

Lees meer

Montage
De montage van uw windturbine kunt u aan BKV overlaten. We werken nauw samen met een aantal gerenommeerde montagebedrijven. Daardoor kunnen we snel en efficiënt een turbine opbouwen. In twee dagen kan de turbine operationeel zijn.

Lees meer

BKV werkt mee aan de realisatie van Windpark Krammer

Bij dit project is BKV ingezet om het hijswerk bij 2 windturbines te verrichten. Deze 2 windturbines van het type Enercon E-115  staan op een toren, volledig van beton, de ashoogte bedraagt 122 meter. De kraan die we op dit project ingezet hebben is de mobiele opbouwkraan Demag TC 2800-1. Deze kraan heeft een maximale hijshoogte van zo’n 145 meter en is voor Windpark Krammer een perfect geschikte kraan. Bij dit project is de kraan opgebouwd met een 126 meter hoofdmast en 12 meter jib. De LR1200 is hier ingezet als hulp- en voormontagekraan.

Vragen? Stel ze ons gerust.    * Verplichte velden