BKV: Ook uw kraanbedrijf

Alles in huis om de klus te klaren

Barneveldse Kraanverhuur. Daar staat BKV voor en daar zijn we trots op. Wat ooit begon als klein eenmansbedrijf in het buitengebied van Barneveld, is nu uitgegroeid tot een specialist die in heel Europa gevraagd wordt voor hijswerk. Zeker als het om complexe opdrachten gaat, doen bedrijven graag een beroep op BKV.

 

Dat heeft te maken met twee dingen: we doen ons werk vakkundig, snel en precies én we kunnen gebruik maken van jaren ervaring. We hebben alles in huis om de klus goed te klaren.
Wilt u het zelf ervaren? Bel of mail ons voor een afspraak.

Ons doel

BKV is ingezet voor het hijsen van een windturbine in Lelystad. Om de windturbine te kunnen plaatsen zette BKV de nieuwe telescoopkraan Liebherr LTM 1750 in. De windturbine heeft een ashoogte van ca. 100m.

Onze machinisten

De spil van het hijswerk én de trots van BKV. Dat zijn onze kraanmachinisten. Stuk voor stuk goed getrainde en opgeleide professionals, die hun werk met passie doen. Zij hebben geleerd te werken met de opperste concentratie voor de last, zonder de omgeving uit het oog te verliezen. Ze kennen de processen op de hijslocatie door en door, waardoor ze goed kunnen anticiperen op de situatie. Hun werk is een knap samenspel tussen kraan, last en omgeving. Dankzij de kraanspecifieke én branchespecifieke training van onze machinisten kunnen we altijd de juiste machinist met de juiste kraan het hijswerk laten verrichten.

Onze rijke geschiedenis

Halverwege de jaren ’60 van de twintigste eeuw startte Chris Dey zijn eigen smederij. Omdat hij voor zijn opdrachten regelmatig een kraan nodig had, bouwde hij die zelf in 1969. Al gauw volgden er ook opdrachten voor hijswerk. Daarmee legde Dey senior het fundament onder het huidige familiebedrijf, dat in de jaren ’80 de naam Barneveldse Kraan Verhuur (BKV) ging dragen. Het kranenpark breidde uit, het aantal opdrachtgevers en type opdrachten nam toe. BKV vestigde haar naam als expert in hijswerk.

Die naam houdt BKV nog altijd hoog. Het bedrijf is inmiddels overgenomen door de tweede generatie. De vier broers Dick, Henry, Albert en Daan kregen het vak met de paplepel ingegoten en bouwen nog steeds verder aan BKV. Het kranenpark –dat ooit begon met een 18-tons kraan- telt een grote diversiteit aan kranen, waaronder een 750 tons kraan. Een team van vakbekwame machinisten staat dagelijks klaar voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. De expertise van het smidswerk hebben we in huis gehouden. In onze werkplaats (ver)maken we zelf ons hijsgereedschap.

Vragen? Stel ze ons gerust.    * Verplichte velden