Rupskranen

Reus voor specialistisch werk

De Liebherr LR1600-2 is een indrukwekkende kraan, die voor specialistisch hijswerk, zoals het (de)monteren van windturbines, wordt ingezet. De kraan heeft een maximale gieklengte van 156 meter. Deze reus kan tot 600 ton tillen.
Heeft u een project voor deze rupskraan? Wij vertellen u graag meer. Bel of mail ons voor meer informatie of om de kraan af te spreken.

 

  • Gieklengte tot 156 meter
  • Last tot 600 ton
  • Ideaal voor het (de)monteren van windturbines
  • Verrijdbaar op de hijslocatie
  • Zeer ervaren, gecertificeerde machinisten

Verschillende types

Gemaakt voor het extreme werk

De stalen reus staat op rupsen van die per rups twee meter breed zijn en elk 38 ton wegen. De rupskraan kan op de hijslocatie verreden worden.
De lasttabellen van deze kraan zijn uniek. Bij een maximale gieklengte van 156 meter en een vlucht van 16 meter kan de kraan nog moeiteloos 85 ton tillen. Om de kraan op zijn plaats te houden is dan wel 610 ton aan ballast nodig. Zeker voor de bouw van windturbines is deze kraan onmisbaar, vanwege de hijscapaciteit en gieklengte. Hij is gemaakt voor het extreme werk.

 

Het operationeel maken van deze rupskraan is een logistieke operatie op zich, die BKV echter efficiënt uitvoert. Ondanks dat er 50 vrachtwagens nodig zijn om de kraan met toebehoren op de locatie te krijgen, laten we ook daarbij zien waar we goed in zijn: efficiënt, zorgvuldig en vakkundig werken.
Vanzelfsprekend hebben de machinisten die met deze kraan werken alle vereiste certificeringen en opleiding.

BKV hijst windmolen op 100m hoogte in Lelystad.

BKV is ingezet voor het hijsen van een windturbine in Lelystad. Om de windturbine te kunnen plaatsen zette BKV de hun nieuwe telescoopkraan Liebherr LTM 1750 in. De windturbine heeft een ashoogte van ca. 100m.

Wij ontzorgen zoals u dat wilt!

Werkvoorbereiding
Hijsen begint met een goed plan. Door vooraf de optimale positie van kranen en materialen te bepalen, kan het hijswerk goed worden uitgevoerd. Omdat onze engineers naast diepgaande kennis ook praktijkervaring hebben, zijn onze hijsplannen een betrouwbare leidraad.

Lees verder

Kraanverhuur
Elke hijsklus vraagt om zijn eigen kraan. BKV heeft die. Wij hebben een modern en goed uitgerust kranenpark. Op deze website kunt u al onze kranen, inclusief technische specificaties als gieklengte en werkbereik, bekijken.

Lees meer

Speciaal transport
BKV verzorgt ook het horizontaal transport van objecten. Dat doen we compleet. Van voorbereiding, laden en vervoer tot het lossen op de juiste plek. Veiligheid en voorzichtigheid kenmerken onze aanpak, zodat we probleemloos de klus klaren.

Lees meer

Montage
De montage van uw windturbine kunt u aan BKV overlaten. We werken nauw samen met een aantal gerenommeerde montagebedrijven. Daardoor kunnen we snel en efficiënt een turbine opbouwen. In twee dagen kan de turbine operationeel zijn.

Lees meer

Vragen? Stel ze ons gerust.    * Verplichte velden