FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst dakopbouw bij de Linex Pro-Grass fabriek

KOEWACHT – In Koewacht bij de Linex Pro-Grass fabriek was de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) onlangs actief met een bijzondere hijsklus. We hebben daar een dakopbouw van 24 ton gehesen op een bestaand pand. Een hijsopdracht die uitstekend is verlopen dankzij goede samenwerking en een gedegen voorbereiding.

Voorbereiding
Vooraf zijn onze werkvoorbereider en AutoCad-engineer bij Linex Pro-Grass (http://www.linex.nl/home) wezen kijken om te inventariseren welke kraan nodig was en in welke configuratie die de hijsklus kon klaren. Vooraf heeft BKV dit project goed doordacht. Er zijn AutoCad-tekeningen en een hijsplan gemaakt, de machinisten zijn om advies gevraagd, de werkvoorbereider heeft de nodige rijplaten en dergelijke geregeld en de planning heeft er voor gezorgd dat de kranen en bijbehorende trucks ingepland waren.

De hijsklus
Onze machinisten en chauffeurs zijn met de Liebherr LTM 1500-8.1 en de hulpkraan Terex AC100 incl. trucks en dergelijke naar Koewacht gegaan om de klus te klaren. De dakopbouw is tot 20 meter hoogte gehesen met 14 hijspunten door middel van 7 zogenaamde evenaars. Totaal werd er 24 ton aan hijsgewicht en nog eens 9 ton aan hijsmiddelen (kettingen en dergelijke) gehesen. Met deze dakopbouw kan Linex Pro-Grass nog meer Vlasspaanplaat fabriceren: de meest ecologische bouwplaat die er is.

Succes
Op zaterdag 's ochtends vroeg is ons team van vakmensen begonnen met het opbouwen van de kraan. Ze hadden toen al een rit van 3 uur transport erop zitten. Om 's avonds reden ze weer weg en lieten we een tevreden klant achter. Dankzij alle collega’s is ook dit project weer tot een goed einde gebracht. Het meedenken met de klant door de werkvoorbereider, machinisten, planners, engineers en alle andere leden van het BKV-team maakten dat ook dit project weer tot een goed einde is gebracht. Nieuwsgierig hoe wij dat doen? Maak kennis met BKV en laat u verrassen!